Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nieuwe aanpak UNICEF en Wereldgezondheidsorganisatie kan 2 miljoen kinderen per jaar redden

12 april 2013 Een nieuw actieplan van UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie kan jaarlijks 2 miljoen kinderen redden van diarree en longontsteking.

Wereldwijd Actieplan

Het Wereldwijde Actieplan om longontsteking en diarree te voorkomen, dat vandaag is gelanceerd, wil deze killerziekten terugdringen door betere coördinatie van al bestaande maatregelen. "Heel vaak loopt de aanpak van longontsteking en diarree los van elkaar", legt Elizabeth Mason van de Wereldgezondheidsorganisatie uit. "Landen als Bangladesh, Ethiopië en Pakistan laten zien dat het effectief is én kosten scheelt wanneer de ziekten tegelijk worden aangepakt."

Diarree

2 miljoen kinderen zijn te redden

Verschillende factoren helpen infectie met longontsteking of diarree te voorkomen, zoals goede voeding, een schone omgeving en goede toegang tot gezondheidszorg. In arme landen schort het over het algemeen hier juist aan. "Als we in de 75 landen met de hoogste sterftecijfers de basisvoorwaarden verbeteren, kunnen we het jaarlijkse overlijden van 2 miljoen kinderen voorkomen", stelt Mickey Chopra, Hoofd Gezondheidsprogramma's van UNICEF Internationaal. Het actieplan heeft als doel om in 2025 nog maar een fractie van het huidige aantal gevallen van longontsteking en diarree te hebben.