Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Opbrengst Pathe UNICEF weken ruim 37 duizend euro

8 april 2013

De opbrengst van de Pathé UNICEF weken is liefst 37.456,35 euro. Dit geldbedrag is bestemd voor de campagne 'We gaan voor nul'.

UNICEF Ambassadeur Nicolette van Dam dankt alle donateurs en Pathé-medewerkers. "Een mooi resultaat, mede dankzij jullie geweldige inzet!"

Pathé UNICEF Weken

De Pathé UNICEF weken is de eerste gezamenlijke actie van het bioscoopconcern en de kinderrechtenorganisatie. Na de kick-off met een benefietgala 10 maart in Pathé Tuschinski stonden de afgelopen weken alle Pathé-bioscopen in het teken van de UNICEF campagne 'We gaan voor nul'. Bij het buffet konden bezoekers een donatie doen aan UNICEF. Voor iedere hoofdfilm draaide een spot waarin bekende acteurs de bezoekers vroegen een sms te sturen. Elk sms'je was goed voor vaccins om vijf kinderen te beschermen tegen de levensbedreigende ziekte mazelen.

Mooi eindresultaat

De totale opbrengst van de Pathé UNICEF weken is 37.456,35 euro. Het gala bracht 12.795,85 euro binnen, de sms-actie 1.609 euro en de buffetactie 23.051,50 euro. De opbrengst van het gala en de buffetactie wordt geïnvesteerd in projecten tegen kindersterfte in onder meer Nepal, Burundi en Sierra Leone. In deze landen sterven dagelijks kinderen door oorzaken zoals diarree, longontsteking en malaria. Eenvoudige middelen zoals vaccinaties, muskietennetten en schoon drinkwater kunnen dit voorkomen.

340Pathe

Gerelateerd aan dit onderwerp