Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Katy Perry voor UNICEF naar Madagaskar

8 april 2013

De 28-jarige Amerikaanse zangeres Katy Perry vloog afgelopen week voor UNICEF naar Madagaskar om aandacht te vragen voor de situatie van de kinderen daar. Katy bezocht onder meer programma's op het gebied van onderwijs, voeding, gezondheid en hygiëne.

Madagaskar is een van de armste landen ter wereld als gevolg van een vernietigende cycloon en een politieke crisis in 2009. Na deze crisis werd de ontwikkelingshulp stilgezet, waardoor de bevolking sindsdien moeilijk toegang heeft tot onder meer gezondheidszorg en basisonderwijs.

Dankbaar

"In minder dan een week heb ik van sloppenwijken in de steden tot de meest afgelegen dorpjes bezocht. Ik heb gezien hoe belangrijk goed onderwijs is, goede voeding, gezondheidzorg en bescherming tegen kindermisbruik en verkrachting hier in Madagaskar. Ik ben UNICEF dankbaar dat ze me de kans hebben gegeven om te zien hoe de programma's  echt een positief verschil maken voor het leven van kinderen." Aldus Katy.

540Katy

Alleenstaande kinderen

In een sloppenwijk in de hoofdstad Antananarivo bezocht Katy een opvanghuis waar alleenstaande kinderen, kinderen die misbruikt zijn samen met jonge moeders ondersteund worden en hulp krijgen.

Kinderen leren al jong over hygiëne

Daarnaast bezocht Katy de Sahavola kleuterschool waar 117 jongens en meisjes tussen de 3 en 6 jaar goede kwaliteit kleuteronderwijs krijgen; ze leren er onder andere creatief denken en samenwerken. Ook doen ze al mee aan lessen over gezondheid en hygiëne.  UNICEF zorgde voor wc's en wasbakken bij de school en Kathy liet zien hoe je je handen het beste kan wassen met zeep.

Ondervoeding groot probleem

In het voedingscentrum in Androranga zag Katy hoe UNICEF werkt aan het probleem van chronische ondervoeding in Madagaskar. De helft van de kinderen in Madagaskar is chronisch ondervoed. Daarmee hoort Madagaskar tot een van de zes slechtste landen als het gaat om chronische ondervoeding. In het centrum leren moeders hun kinderen beter te voeden en leren over het belang van het geven van borstvoeding gedurende de eerste zes maanden in het leven van een kind.

340UNI139478

Gerelateerd aan dit onderwerp