Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Duizenden Syrische kinderen geholpen met voedselproject

8 april 2013 UNICEF en het Wereldvoedselprogramma (WFP) helpen meer dan 10.000 Syrische kinderen die naar school gaan in vluchtelingenkampen in Jordanië en Irak. Dankzij het project krijgen de kinderen gezonde voeding en worden ze gestimuleerd om naar school te blijven gaan.

Het project, dat UNICEF samen met het Wereldvoedselprogramma (WFP) heeft opgezet, zorgt ervoor dat kinderen maaltijden en tussendoortjes krijgen op school. Sinds de start van het project op 24 maart is het schoolbezoek gestegen met twintig procent.

Aanmoediging om naar school te blijven gaan

"Veel Syrische kinderen zijn al door een ongelooflijke beproeving gegaan. Ze zijn familieleden verloren, zijn de grenzen overgegaan en leven als vluchtelingen in buurlanden. Deze kinderen moeten weer terug naar school gaan," aldus Muhannad Hadi, de regionale noodhulpcoördinator van WFP voor de Syrische crisis.

"We zetten wereldwijd voedselprojecten voor scholen op om kinderen te voorzien van de noodzakelijke voeding en om hen aan te moedigen om naar school te blijven gaan. We willen niet dat er een verloren generatie Syrische kinderen ontstaat."

Bereiken van kinderen die hulp nodig hebben

Met het project hebben UNICEF en WFP meer dan 6.000 kinderen bereikt in de twee scholen die UNICEF heeft opgezet in het Za'atari vluchtelingenkamp in Jordanië. Daarnaast zijn er meer dan 4.500 kinderen geholpen in het Domiz kamp in het noorden van Irak en in twee vluchtelingenkampen in Al-Qaim in Midden-Irak.

Het is de bedoeling is dat het voedselproject voor scholen wordt uitgebreid, zodat ongeveer 30.000 Syrische kinderen in het Za'atari vluchtelingenkamp en 6.000 kinderen in vluchtelingenkampen in Irak kunnen worden geholpen.

 340Syrie

Twee Syrische jongens verzamelen voedsel voor hun familie bij een distributiecentrum in het Za'atari vluchtelingenkamp in Jordanië.

Foto: WFP/Reem Nada

Gerelateerd aan dit onderwerp