Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Voorkomen van ondervoeding onder kinderen in Guatemala

3 april 2013

Onlangs bracht Anthony Lake, directeur van UNICEF Internationaal, een bezoek aan Guatemala.  Hij raakte onder de indruk van de programma's om ondervoeding te voorkomen.

Chronische ondervoeding en achterblijvende groei onder jonge kinderen zijn een groot probleem in Guatemala. Uit onderzoek van de regering is gebleken dat maar liefst de helft van alle kinderen onder de vijf jaar chronisch ondervoed is.

Ondersteunen van gemeenschappen

'Zonder goede voeding kunnen er nooit gezonde kinderen in een gezonde gemeenschap leven,' zei Lake tijdens een bezoek aan een plaatselijk zorgcentrum voor kinderen met een risico op ondervoeding. 'De helft van de Guatemalaanse kinderen groeit niet goed, op plaatsen als deze is dit zelfs 70 procent. Dit biedt een enorme kans. Het is niet duur om gemeenschappen te ondersteunen zodat ze zelf deze problemen kunnen aanpakken.'

Hulp van UNICEF

Bij het zorgcentrum zag Lake hoe in de keuken groenten worden verwerkt die zijn geteeld in de nabij gelegen velden. Vervolgens woonde hij op een lagere school een aantal voorstellingen van kinderen bij. Negen meisjes voerden een dans uit die ging over goede voeding. Andere kinderen gaven speeches, zongen liedjes en voerden een drama op over het eten van goed voedsel.

Lake vertelde hierbij over de hulp die UNICEF lokaal biedt: 'We ondersteunen plaatselijke zorgmedewerkers die niet in staat zijn om zaken als medicijnen te verstrekken. Bovendien leren we deze mensen hoe zij kinderen kunnen leren om groenten te eten en hun handen te wassen. We verstrekken daarnaast supplementen met vitaminen en mineralen, zodat de kinderen alle voeding krijgen die ze nodig hebben.'

UNICEF Nederland & Guatemala

UNICEF Nederland ondersteunt een voedingsprogramma in Guatemala.

 

Guatemala-voeding

UNICEF Nederland & Guatemala

UNICEF Nederland ondersteunt een voedingsprogramma in Guatemala.

Gerelateerd aan dit onderwerp