Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Oilily doneert 16.000 stuks kleding aan Syrische kinderen

2 april 2013

Warme jassen, kleurige maillots en schone sokken. Dankzij Oilily zijn vorige week ruim 16.000 stuks kleding gedoneerd aan Syrische kinderen in een vluchtelingenkamp in Libanon.

De komst van de kleding is een verademing voor veel gevluchte kinderen. Zij hebben vaak huis en haard verlaten zonder extra spullen. De omstandigheden in het vluchtelingenkamp in de Bekaa Vallei in Libanon zijn voor hen bijzonder zwaar. Met gescheurde, vieze en te koude kleding zijn de kinderen totaal niet beschermd tegen de weersomstandigheden.

Oilily4
 Werknemers van Oilily pakten daarom met zorg vele dozen vol nieuwe kleding in. Dankzij Speksnijder Transport, KLM en Schiphol is de vracht aangekomen in Libanon. ''Het was meteen duidelijk dat wij de kinderen in Libanon niet in de kou wilden laten zitten'', vertelt Gijs de Kogel van Oilily. ''Daarom hebben wij met het hele bedrijf een vuist gemaakt en kledingstukken
gesorteerd, geteld en ingepakt. Eigenlijk in twee dagen tijd. We zetten ons graag in voor de kinderen die het zo slecht getroffen hebben.''


 Situatie

Momenteel leven 321.471 vluchtelingen in de Bekaa Vallei, onder hen voornamelijk veel vrouwen en kinderen. UNICEF doet er alles aan om de kinderen in de basisbehoeften te voorzien. Zo zijn er 186.000 kinderen gevaccineerd tegen mazelen. Ook worden er scholen opgezet en krijgen kinderen psychische begeleiding om hun trauma's te verwerken.  

340facebook -template

Oilily3

Gerelateerd aan dit onderwerp