Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF in Tijd voor MAX

25 maart 2013

Donderdag 28 maart zijn UNICEF-ambassadeurs Paul van Vliet en Nicolette van Dam te gast in Tijd voor MAX. De uitzending is te zien om 17.35 uur op Nederland 2.

Tijd voor MAX staat aanstaande donderdag in het teken van de UNICEF-campagne tegen kindersterfte. Elke dag sterven 19.000 kinderen door oorzaken die vaak makkelijk te voorkomen zijn. UNICEF vindt dit onacceptabel. Elk kind dat sterft is er één te veel. Daarom gaan wij voor nul!

Campagne tegen kindersterfte

Paul van Vliet vertelt in het programma van Omroep MAX onder andere waarom hij voor nul gaat. Hij vertelt over zijn betrokkenheid bij UNICEF en over de kinderen die hij in de afgelopen 20 jaar heeft ontmoet. Nicolette van Dam reisde in het kader van de campagne tegen kindersterfte naar Burundi en deelt de indrukken die ze daar heeft opgedaan.

Aan tafel bij Sybrand Niessen en Martine van Os schuift ook Pauline Neefjes aan, programmamedewerker van UNICEF Nederland. Zij vertelt over de achtergronden en oorzaken van kindersterfte en legt uit wat UNICEF hiertegen doet.

Nicolette Burundi

Nicolette van Dam voor UNICEF in Burundi

Paul en Nicolette

Gerelateerd aan dit onderwerp