Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Crocs doneert 1300 paar laarzen aan kinderen in Libanon

15 maart 2013

Ze lopen op blote voeten tussen de scherven en stenen. Duizenden Syrische vluchtelingen in de Bekaa Vallei in Libanon hebben huis en haard verlaten zonder extra kleding. Deze week arriveerde een transport met 1300 paar kinderlaarzen van Crocs.

''Ik heb veel kinderen met wonden, blaren en infecties aan de voeten gezien. De schoenen waren erg hard nodig,'' vertelt Miriam Azar van UNICEF Libanon. Miriam deelde samen met haar collega's de schoenen uit aan de kinderen die het hard nodig hadden. Dankzij een uniek samenwerkingsverband van Crocs, Speksnijder Transport, Schiphol en KLM zijn vele kinderen in Libanon in een basisbehoefte voorzien. Ook Crocs is trots op de bijdrage die het bedrijf heeft geleverd. "We zijn erg blij om samen te werken met UNICEF ​​en zo velen te helpen die zich niet eens in een basisbehoefte, zoals een paar schoenen, kunnen voorzien. De Syrische kinderen hebben behoefte aan schoeisel dat ze bescherming biedt tegen de omstandigheden waarin ze leven.''

Crocs1

Situatie

Momenteel leven 321.471 Syrische vluchtelingen in de Bekaa Vallei in Libanon, onder hen voornamelijk vrouwen en kinderen. UNICEF zet alle zeilen bij om de kinderen in de basisbehoeften te voorzien. Zo zijn er 186.000 kinderen gevaccineerd tegen mazelen. Ook worden er scholen opgezet en krijgen kinderen psychische begeleiding om hun trauma's te verwerken.

Crocs2

 

340facebook -template

Crocs3r

Een vader helpt zijn zoon zijn nieuwe schoenen aan te trekken.

Gerelateerd aan dit onderwerp