Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Prins Charles en Camilla bezoeken vluchtelingenkamp Jordanië

13 maart 2013

In 2011 begon het conflict in Syrië. Nu, twee jaar later, bezoeken prins Charles en Camilla een vluchtelingenkamp in Jordanië en zien hier hoe UNICEF zich inzet.

Op slechts 15 kilometer van de Syrische grens ligt het King Abdullah Park kamp. In dit kamp zitten 912 vluchtelingen van wie 529 kinderen jonger dan 18 jaar. Zij worden door onder andere UNICEF geholpen.

Weer een beetje kind voelen

Prins Charles en Camilla bezochten het kamp en zagen hier hoe de kinderen opdracht kregen om dingen te tekenen die ze misten van thuis. Zo'n activiteit zou hen kunnen helpen om trauma's te verwerken en hen weer een beetje kind kunnen laten voelen. 

250 kinderen naar school

Naast deze activiteiten helpt UNICEF de kinderen ook op vele andere manieren. Van het geven van schoon drinkwater, vaccinaties en voedsel tot het verzorgen van onderwijs, kleding en bescherming. Alleen al in dit kamp worden dagelijks 250 kinderen van en naar een school gebracht in Jordanië. Deze kinderen vertelden Prins Charles en Camilla hoe fijn ze het vinden om weer naar school te kunnen gaan. 

Tekort aan financiering

Dominique Hyde van UNICEF zegt blij te zijn met de komst van Prins Charles en Camilla omdat het project en de toestand in Syrië zo meer aandacht krijgen. Want  UNICEF's inspanningen worden bedreigd door een ernstig tekort aan financiering. In december 2012 gaf de VN-kinderrechtenorganisatie aan 195 miljoen US dollar nodig te hebben voor levensreddende hulp aan Syrische kinderen en hun families tot juni 2013. Tot op heden is minder dan 20 procent daarvan ingezameld.

340facebook -template

Gerelateerd aan dit onderwerp