Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Monique van de Ven lanceert UNICEF's nieuwe samenwerking met Pathé

11 maart 2013

Gisterenavond vond in Tuschinski het Pathé UNICEF Gala plaats, de aftrap voor de samenwerking tussen Pathé en UNICEF. De gasten hadden een kaartje gekocht waarvan het volledige bedrag naar UNICEF gaat.

De gala-avond werd aangeboden door Pathé en gaf UNICEF een mooi podium om de campagne 'We gaan voor nul' onder de aandacht te brengen bij de ruim 500 gasten. De gasten hadden een kaartje gekocht waarvan het volledige bedrag naar UNICEF gaat.

Blauwe loper

Van zakelijke relaties tot tieners uit het jongerenpanel - alle gasten maakten hun entrée op de UNICEF-blauwe loper. Samen met grote namen uit de Nederlandse film- en televisiewereld, waaronder UNICEF Ambassadeurs Monique van de Ven, Renate Verbaan en Nicolette van Dam. Aan de zijlijn stonden - tussen de professionele persfotografen- kidsreporters die gasten de hemd van het lijf vroegen.

Avond vol film en muziek

De avond in het prachtigeTuschinski theater werd gepresenteerd door Nicolette van Dam. Naast de vertoning van een korte film over UNICEF's werk in Sierra Leone, trad Leona Philippo op. Ook Coby Grant, een jong Australisch talent, bracht een nummer ten gehore dat zij speciaal voor UNICEF schreef. Na de optredens was de première van de UNICEF bioscoopspot en ook de film Wadjda werd voor het eerst vertoond. Wadjda is het speelfilmdebuut van Haifaa Al-Mansour, een vrouwelijke regisseuse uit Saoedi-Arabië.

De avond werd afgesloten met een afterparty met dj. Dames verkleed als zuster of injectiespuit liepen rond om de gasten om een (extra) donatie te vragen. Op hun boodschappenlijstje kon onder meer een Eerste Hulp kit worden aangeschaft, mazelenvaccins voor 28 kinderen of een volledige verpleegstersopleiding in Sierra Leone.

Pathé UNICEF Weken

Donderdag gaan de Pathé UNICEF Weken van start. Tot en met 24 maart staan alle bioscopen in het teken van de campagne 'We gaan voor nul'. Pathé en UNICEF willen hiermee zoveel mogelijk bioscoopbezoekers motiveren ook voor nul te gaan.

Pathe

Foto boven: UNICEF-Kidsreporters Cyl en Bram langs de blauwe loper.

UNICEF Ambassadeurs Nicolette van Dam en Monique van de Ven

Foto boven: UNICEF Ambassadeurs Nicolette van Dam en Monique van de Ven.

Gast doneert Eerste Hulp kit aan UNICEF

Foto boven: Gast doneert Eerste Hulp kit aan UNICEF.

 

Gerelateerd aan dit onderwerp