Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF Jongerenpanel 2013 van start

28 februari 2013

UNICEF komt wereldwijd op voor kinderen en jongeren en hun recht zelf mee te praten over hun toekomst; hun recht op participatie. UNICEF Nederland wil dit recht graag in praktijk brengen en geeft jongeren via het UNICEF Jongerenpanel een stem.

UNICEF komt wereldwijd op voor kinderen en jongeren en hun recht zelf mee te praten over hun toekomst; hun recht op participatie.

Jongerenpanel

UNICEF Nederland wil dit recht graag in praktijk brengen en geeft jongeren via het UNICEF Jongerenpanel een stem. Wat is de manier waarop jongeren naar de wereld kijken? En naar de rechten van kinderen? Hoe willen zij dingen organiseren? Daar is UNICEF nieuwsgierig naar en daar wil UNICEF zich graag door laten inspireren!

Meebeslissen

Via het Jongerenpanel praten, denken, doen en beslissen tien jongeren een jaar lang mee met UNICEF Nederland. Het gaat eens niet om waar UNICEF aan denkt, maar vooral om waar jongeren zelf aan denken.

Er waren 110 aanmeldingen voor een plek in het panel. Via een sollicitatieprocedure en een selectiemiddag zijn uiteindelijk de volgende tien jongeren uit het hele land gekozen:

  • Sarah Salaymah van 15 uit Nijmegen
  • Aoife Fleming van 15 uit Meerssen
  • Borre van Leeuwen van 15 uit Zutphen
  • Else Konstapel van 14 uit Otterlo
  • Fleur Hendriks van 15 uit Utrecht
  • Kadija Kabba van 13 uit Amsterdam Zuidoost
  • Marleen Frencken van 14 uit Breda
  • Merel Hoezen van 13 uit Lisse
  • Sabine Bot van 14 uit Den Haag
  • Yousra Chaabane van 16 uit Eefde

Wij wensen jullie veel succes in het komende jaar!

Gerelateerd aan dit onderwerp