Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Shakira en Gerard Pique danken deelnemers babyshower

27 februari 2013

UNICEF-ambassadeur Shakira en FC Barcelona-speler Gerard Piqué bedanken iedereen die hun World Baby Shower heeft bezocht. Op dit interactieve evenement kon je het beroemde paar feliciteren met hun baby door een cadeau te geven aan andere, minder bevoorrechte kinderen.

Shakira Gerard"We zijn overweldigd door de gulheid van de mensen die de website bezochten", aldus Shakira, die in januari is bevallen van hun eerste kindje, Milan. "Dankzij jullie kan UNICEF 80.000 kinderen beschermen tegen polio en 200.000 zakjes ORS uitdelen aan kinderen die met uitdroging kampen. Met de 3,8 ton therapeutische voeding kunnen vele ernstig ondervoede kinderen geholpen worden."

Daarnaast zijn ruim 1.000 muskietennetten gekocht om kinderen te beschermen tegen malaria. En meer dan 150 weegschalen om ondervoeding en ziekte bij baby's en peuters in een vroeg stadium te kunnen ontdekken.
 

UNICEF zorgt ervoor dat de levensreddende hulpgoederen terechtkomen bij kinderen en gemeenschappen die ze het hardst nodig hebben.

Ook hulpgoederen kopen?

Dat kan! Geef bijvoorbeeld mazelenvaccins, ORS of koelboxen om vaccins koel te houden.

Opbrengst babyshower Shakira & Gerard

Babyshower-poliovaccins

Babyshower-ORS

Babyshower-plumpynut