Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Onderwijs in Mali verstoord door crisis

26 februari 2013

De crisis in Mali heeft het onderwijs van 700.000 kinderen verstoord. Volgens UNICEF en Malinese onderwijsinstanties hebben 200.000 kinderen nog steeds geen mogelijkheid om naar school te gaan.

Sinds januari 2012 zijn er 115 scholen in het noorden gesloten, vernietigd en geplunderd. Bij sommige scholen liggen niet-geëxplodeerde mijnen. Veel leraren is het niet gelukt om terug te keren naar het noorden. De reeds overbezette scholen in het zuiden kunnen de toestroom van verdreven scholieren uit het noorden niet aan.

Heropbouw van scholen

"In Mali heeft het gewapende conflict het onderwijs van honderden tot duizenden kinderen beïnvloed, waarmee hun recht op onderwijs wordt geschonden," aldus Minister van Onderwijs Moussa Bocar Diarra. "Om nieuwe hoop te geven aan hen die zijn getroffen door de crisis, moeten honderden scholen worden heropgebouwd en worden voorzien van schoolkantines."

Hulp voor kinderen

Vanaf december 2012 heeft UNICEF 1.190 Malinese leraren getraind om psychosociale hulp en voorlichting over de risico's van mijnen te geven. Meer dan 16.000 kinderen die zijn getroffen door het conflict hebben onderwijsmaterialen gekregen. Onderwijsinstellingen en partners hebben, met de technische en financiële steun van UNICEF, afgesproken om de terugkeer van kinderen naar school te bespoedigen.

340Mali

Gerelateerd aan dit onderwerp