Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF breidt noodhulp in Syrië verder uit

19 februari 2013

Ondanks het toenemende geweld en een tekort aan fondsen heeft UNICEF de noodhulp in Syrië opgeschaald. Ruim 4 miljoen mensen, waarvan minstens de helft kinderen, hebben dringend hulp nodig.

Veel Syriërs zijn gevlucht voor het geweld en hebben vaak niet meer mee kunnen nemen dan de kleren die ze aanhadden.

 "Terwijl de veiligheidsssituatie verslechtert, is UNICEF er toch in geslaagd de levering van hulpgoederen - zoals dekens, kinderkleding, hygiënebenodigdheden, zeil en voedzame biscuits - uit te breiden. Zelfs in zeer moeilijk toegankelijke gebieden", aldus Youssouf
Abdel-Jelil, UNICEF-directeur in Syrië.

Dekens en kinderkleding

Samen met haar partners heeft UNICEF zaterdag de eerste lading levensreddende hulpgoederen geleverd aan 6.000 ontheemden in Karameh, in de noordwestelijke provincie Idleb.

Sommige steden die de afgelopen drie weken zijn bereikt, hebben al lange tijd te maken met zeer hevig geweld. Zoals de stad Aleppo in het noorden, waar UNICEF en haar lokale partners 45.000 dekens hebben uitgedeeld aan kinderen en hun families om de barre winter door te komen.

In Deir Ez-Zor, Al-Hasaka, Homs, Idleb, Al-Raqqa en Damascus zijn 90.000 dekens, 14.000 stukken zeil en meer dan 10.000 setjes kinderkleding uitgedeeld. In Tartus and Homs (inclusief Talbiseh) heeft UNICEF schoolmaterialen geleverd waardoor 7.000 kinderen les kunnen krijgen.    

Schoon water voor 10 miljoen mensen

De laatste leveringen vallen samen met een grootscheepse hulpoperatie om schoon water te bieden aan meer dan 10 miljoen mensen. Dat is bijna de helft van de Syrische bevolking. Veel watervoorzieningen hebben schade opgelopen. UNICEF schat dat de beschikbaarheid van water in sommige gebieden met tweederde is gedaald. Hierdoor heeft de bevolking - en vooral kinderen - een verhoogd risico op diarree en andere ziektes."

Dringend geld nodig

Een tekort aan fondsen blijft een groot probleem voor UNICEF. De kinderrechtenorganisatie heeft 68 miljoen dollar nodig om hulp te kunnen bieden op het gebied van water, sanitatie, gezondheid, voeding, onderwijs en psychologische steun. Tot dusver heeft UNICEF nog geen 20 procent van dat bedrag ontvangen.

340facebook -template

Gerelateerd aan dit onderwerp