Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Pluchen Speelgoedactie van IKEA levert 9,3 miljoen euro op voor beter onderwijs

31 januari 2013

De jaarlijkse Pluchen Speelgoedactie voor onderwijs van IKEA heeft wereldwijd een bedrag van 9,3 miljoen euro opgebracht voor UNICEF en Save the Children.

Van 5 november t/m 29 december 2012 heeft de IKEA Foundation voor ieder verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek één euro gedoneerd aan onderwijsprojecten voor kinderen in ontwikkelingslanden. Het bedrag van 225.439 euro werd op de kinderafdeling van IKEA Utrecht door Kristina Johansson, Algemeen Directeur IKEA Nederland, symbolisch overhandigd aan Holke Wierema, Directeur van Save the Children, en Jan Bouke Wijbrandi, Algemeen Directeur van UNICEF.

Beter onderwijs voor 10 miljoen kinderen

"Wij vinden dat alle kinderen recht hebben op goed onderwijs. Dankzij de Pluchen Speelgoedactie kunnen we hier een aanzienlijke bijdrage aan leveren. Sinds de start in 2003 heeft de actie al 57 miljoen euro opgebracht. Met dit geld heeft de IKEA Foundation meer dan 10 miljoen kinderen in 45 landen geholpen aan beter onderwijs", zegt Kristina Johansson, Algemeen Directeur IKEA Nederland.

Cambodja en Afrika 

In 2013 gebruikt Save the Children de donatie voor onderwijsprojecten voor kinderen met een handicap in Cambodja, Vietnam, Bangladesh, Indonesië, Myanmar, de Filippijnen, Letland en Roemenië. UNICEF steunt het "Schools for Africa‟ project in 8 landen en het "Schools in Asia‟ initiatief in China.

Bedankt

"We willen de IKEA Foundation en alle klanten en medewerkers van IKEA bedanken voor hun steun aan onze onderwijsprojecten voor kinderen met een handicap. We kijken er naar uit om ons werk met IKEA en de IKEA Foundation volgend jaar voort te zetten", aldus Holke Wierema, Directeur Save the Children.

Gezamenlijke inzet

"Onze dank gaat uit naar alle klanten die een knuffel hebben gekocht en alle medewerkers die zo hard hebben gewerkt om de campagne tot een succes te maken. Dankzij de opbrengst kunnen we de meest kwetsbare kinderen ter wereld helpen aan goed onderwijs. De steun van de IKEA Foundation, miljoenen klanten en duizenden medewerkers is een mooi voorbeeld van hoe we door samen te werken ontzettend veel kunnen bereiken", zegt Jan Bouke Wijbrandi, Algemeen Directeur van UNICEF.

Modeshow

Dit is de negende keer dat UNICEF, Save the Children en de IKEA Foundation hun krachten bundelen voor de Pluchen Speelgoedactie voor onderwijs. De actie werd begin november afgetrapt met een bijzondere modeshow. Leerlingen van 10 basisscholen uit heel Nederland staken knuffels van IKEA in een nieuw jasje. De ontwerpen waren geïnspireerd op gastlessen van UNICEF en Save the Children. Van een meloenenbroek om aandacht te vragen voor voedseltekorten, tot een grote capuchon om kinderen onderdak te bieden. Van elke school werden de twee beste ontwerpen uitgewerkt in twee outfits: één voor de knuffel en één voor de leerling. De leerlingen schitterden samen met hun knuffels in deze outfits op de catwalk.

Over de IKEA Foundation

De IKEA Foundation steunt projecten die kinderen betere kansen bieden en een wezenlijke verandering kunnen creëren. De foundation werkt samen met sterke strategische partners en heeft een innovatieve aanpak om op grote schaal resultaten te kunnen realiseren. De IKEA Foundation richt zich op vier fundamentele aspecten in het leven van een kind: een thuis, een gezonde start, goed onderwijs en een duurzaam gezinsinkomen. Gefinancierde projecten komen naar schatting 100 miljoen kinderen ten goede. 

34001_Soft _Toys _thank _you

Het bedrag van 225.439 euro werd op de kinderafdeling van IKEA Utrecht door Kristina Johansson, Algemeen Directeur IKEA Nederland, symbolisch overhandigd aan Holke Wierema (links), Directeur van Save the Children Nederland en Jan Bouke Wijbrandi, Algemeen Directeur van UNICEF Nederland

34003_Soft _Toys _thank _you

Dit jaar gebruikt Save the Children de donatie voor onderwijsprojecten voor kinderen met een handicap in Cambodja, Vietnam, Bangladesh, Indonesië, Myanmar, de Filippijnen, Letland en Roemenië. UNICEF steunt het 'Schools for Africa' project in 8 landen en het 'Schools in Asia' initiatief in China. 

 

Gerelateerd aan dit onderwerp