Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kleine beetjes vreemde valuta maken samen een prachtig bedrag

25 januari 2013

Een paar ponden uit Engeland en een handje Roepia's uit India. Duizenden reizigers gooiden het afgelopen jaar hun overgebleven vreemde valuta in de collectezuilen op Schiphol. Alle kleine beetjes maakten bij elkaar een prachtig bedrag van 156.000 euro.

Verspreid over de luchthaven zijn de collectezuilen te vinden. Alle losse munten en briefjes bij elkaar vormen een prachtig bedrag waar UNICEF veel kinderen mee kan helpen. Vandaag werd de cheque uitgereikt door Peter van Laarhoven, Director Corporate Development Schiphol Group: 'Wij zijn de passagiers van Schiphol erg dankbaar voor dit enorme bedrag. Het stelt ons in staat kinderen over de wereld een goeie start te geven van hun leven, doordat we ze kunnen inenten tegen kinderziektes, we ervoor kunnen zorgen dat ze voldoende en gezond voedsel kunnen krijgen.' Ook dit jaar komt de inhoud van de collectezuilen weer ten goede aan de programma's van UNICEF.

Schiphol cheque

Peter van Laarhoven, Director Corporate Development Schiphol Group overhandigt de cheque aan Olivier Smit, hoofd Marketing & Fondsenwerving van UNICEF Nederland.

Gerelateerd aan dit onderwerp