Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Lancering 'Humanitarian Action for Children Report 2013'

24 januari 2013

Dit jaar heeft UNICEF bijna 1,4 miljard US dollar nodig om hulp te kunnen bieden aan kinderen die worden getroffen door conflicten, natuurrampen of andere complexe noodsituaties. In totaal gaat het om kinderen in 45 landen en regio's. Dat meldt UNICEF vandaag in het 'Humanitarian Action for Children Report 2013'.

In dit rapport staan zowel landen die de krantenkoppen halen als landen die minder aandacht van de media krijgen, zoals Tsjaad, Colombia, Ethiopië, de Filippijnen, Somalië en Jemen. Maar deze landen hebben ook dringend aandacht en hulp nodig. "In noodsituaties zijn kinderen bijzonder kwetsbaar. Ze  verkeren vaak in ongezonde en onveilige omstandigheden en lopen risico op ziekte, geweld, uitbuiting en verwaarlozing." zegt Ted Chaiban, hoofd van de noodhulpafdeling van UNICEF.

Resultaten 2012

Met de fondsen die de VN-kinderrechtenorganisatie met dit jaarlijkse rapport werft, wil de organisatie onder meer verder bouwen op vorig jaar verrichtte werkzaamheden. Een deel van de resultaten van januari tot en met oktober 2012 zijn:

  • 38,3 miljoen kinderen zijn ingeënt;
  • 12,4 miljoen mensen kregen toegang tot veilig water om te drinken, koken en baden;
  • 3 miljoen kinderen kregen toegang tot beter onderwijs;
  • 2,4 miljoen kinderen kregen hulp op het gebied van kinderbescherming;
  • 2 miljoen kinderen werden behandeld voor ernstige en acute ondervoeding;
  • 1 miljoen mensen kregen binnen de aanpak van hiv en aids toegang tot testen, begeleiding en doorverwijzing voor behandeling.