Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF en Ziggo lanceren filmproject voor primair onderwijs

22 januari 2013

Op 23 januari is het UNICEF Kinderrechten Filmfestival officieel van start gegaan tijdens de onderwijsbeurs N.O.T in de Jaarbeurs in Utrecht. Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival wil korte filmpjes maken en daarmee 22.000 kinderen in Nederland op een creatieve manier bewust maken van kinderrechten.

Om 13.00 uur geven UNICEF en Ziggo samen met Mees Kees (uit de gelijknamige film) in de stand van UNICEF het startsein voor het grootste filmproject voor basisschoolkinderen van Nederland.

Open samenleving

De Nederlandse samenleving is een van de meest open samenlevingen ter wereld. Ziggo gelooft dat de kwaliteit, beschikbaarheid en toegankelijkheid van informatie en de daarvoor benodigde digitalisering een grote rol kunnen spelen in het behouden en bevorderen van die open samenleving, zeker voor de jeugd.

Ziggo wil een actieve rol nemen in het aanjagen van het denken en doen over de open samenleving, gezien vanuit informatisering en digitalisering. De samenwerking met UNICEF draagt bij aan dit idee van de Open Samenleving.

Het 'UNICEF Kinderrechten Filmfestival' werkt samen met Hollywood in de Klas (een organisatie die sinds 2005 filmfestivals voor basisscholen organiseert).

Bewust van kinderrechten

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival wil in de komende periode 400 korte filmpjes maken en daarmee 22.000 kinderen in Nederland op een originele en creatieve manier bewust maken van de kinderrechten. Met behulp van online en interactief lesmateriaal voor de scholen en begeleiding van een mediacoach, maken de groepen de filmpjes met als thema een van de 17 kinderrechten.

340KRFF-Kinderen

Kinderen zijn bezig met het maken van een een filmpje. 

340KRFF-Kinderen Aan Het Werk-

Gerelateerd aan dit onderwerp