Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Duizenden Syrische kinderen in Jordanië gevaccineerd

8 januari 2013

UNICEF heeft in Jordanië meer dan 132.000 kinderen ingeënt tegen mazelen en polio als onderdeel van een grootschalige vaccinatiecampagne.

'Veel kinderen onder de 5 jaar uit Syrië hebben door de oorlog hun broodnodige kindervaccinaties gemist,' zo zegt Dominique Hyde van UNICEF Jordanië. We moeten zorgen dat deze kinderen die al zoveel overleefd hebben, beschermd zijn tegen dodelijke ziekten.'

Mohammad Abu Khudhair, arts in het Za'atarikamp beaamt dit: 'De campagne was urgent. Door het grote aantal Syrische vluchtelingen die bij elkaar zitten in het kamp in Jordanië, is mazelen een regelrecht bedreigende ziekte.'

540-UNI133511

Vaccinatiecampagne geen eenvoudige taak

Het is niet makkelijk om zo'n grote hoeveelheid kinderen te vaccineren. Vaccins moeten gekoeld blijven, met verschillende temperaturen voor polio en mazelen. Dat maakt transport en opslag van vaccins ingewikkeld.

Ouders van kinderen werden door middel van folders en posters geïnformeerd over de campagne. Vaccinaties werden gratis verstrekt door gezondheidscentrums en mobiele teams die opgezet zijn om kinderen in het Za'atarikamp en in de kleine dorpen te bereiken.

De vaccinatiecampagne is onderdeel van een landelijk programma om ziekten als polio en mazelen te voorkomen. De campagne in Syrië begon eind november 2012 . Op 12 december waren 948.000 kinderen gevaccineerd tegen polio en 772.000 tegen mazelen, terwijl de campagne nog gaande was.

 

340UNI133512

 

 

Gerelateerd aan dit onderwerp