Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Opbrengst Kerslichtjesactie ING bekend!

1 januari 2013

Met de online kerstlichtjesactie heeft UNICEF partner ING ruim 200.000 euro opgebracht voor onderwijs voor kinderen in Ethiopie.

De actie

Sinds 12 december 2012 kon iedereen online een lichtje in de kerstboom aanzetten, voor ieder aangestoken lichtje doneerde ING 1 euro aan UNICEF. In totaal hebben dus 203.003 mensen een lichtje aangestoken. Een record aantal deelnemers! De actie was online maar de lichtjes waren levensecht en waren te zien in een metershoge kerstboom op Schiphol Plaza. Na het aanzetten van het lichtje, verscheen de naam van de deelnemer in de boom en op de website, dit was via een live webcam te zien.

Etiopie project ING

Prachtig resultaat voor kinderen

De opbrengst gaat volledig naar het onderwijsproject voor nomadenkinderen in Ethiopie. ING is al sinds 2005 partner van UNICEF en steunt de nomadenkinderen in Ethiopie al sinds de start van de samenwerking. Voor nomadenkinderen zijn de gewone scholen vaak te ver weg. Speciaal voor deze kinderen kan UNICEF met de steun van ING onderwijs op maat aanbieden. Soms is het zelfs zo dat de school soms zefs met de kinderen meereist!

Etiopie project ING

Bedankt!

UNICEF bedankt haar partner ING en alle deelnemers voor de prachtige bijdrage aan dit belangrijke onderwijsprogramma!

Gerelateerd aan dit onderwerp