Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Jaaroverzicht UNICEF Nederland 2012

30 december 2012

Het is onmogelijk om al onze 26.000 programma's in meer dan 155 landen in beeld te brengen. Daarom vind je hier een beknopt jaaroverzicht van onze activiteiten en mijlpalen in 2012.

Het is onmogelijk om al onze duizenden programma's in meer dan 155 landen in beeld te brengen. Daarom vind je hieronder een beknopt jaaroverzicht van onze activiteiten en mijlpalen in 2012.

Januari 2012

januariIndia schrijft geschiedenis in de strijd tegen polio
In India is al een jaar geen nieuw geval van polio meer gemeld. Een mijlpaal, want ooit werd het land gezien als het epicentrum van het poliovirus.   

Februari 2012

februariTherapeutische voeding redt kinderlevens in de Sahel
Een miljoen kinderen in de Sahel dreigt ernstig ondervoed te raken. UNICEF Nederland maakt 500.000 euro over naar het UNICEF-kantoor in Tsjaad om deze kinderen te helpen.  

Maart 2012

maartUNICEF Nederland steunt de actie #jekrijgtwatjegeeft
'Investeren in ontwikkelingssamenwerking is investeren in de toekomst. Hierop bezuinigen is een historische vergissing,' aldus UNICEF Nederland en de andere organisaties achter de actie #JeKrijgtWatJeGeeft.  

April 2012

aprilClaudia de Breij bezoekt Tsjaad
De kersverse UNICEF ambassadeur Claudia de Breij reist deze week door Tsjaad, één van de landen in de Sahel-regio om aandacht te vragen voor de voedselcrisis.  

Mei 2012

meiUNICEF komt op voor Marokkaanse slachtoffers van verkrachting
In delen van Marokko, en op veel andere plekken in de wereld, geldt een wet waarbij verkrachters hun straf kunnen ontlopen door met het slachtoffer te trouwen. Marokko heeft al aangegeven van deze wet af te willen.   

Juni 2012

juniRapport Kinderen in Tel: 'Jeugdzorg blijft een grote bron van zorg'
De afgelopen vijf jaar is het aantal indicaties voor de zogenoemde 'zware jeugdzorg' verdubbeld. Dat staat in het rapport 'Kinderen in Tel' over de leefsituatie van kinderen in Nederland. 

Juli 2012

juliAl drie millenniumdoelen bereikt
In 2000 hebben 189 VN-lidstaten 8 doelen voor 2015 vastgesteld die een einde moeten maken aan extreme armoede, ongelijkheid, ziekte en honger in de wereld. In juli 2012 zijn drie (sub)doelen al behaald.  

Augustus 2012

augustusDe scholen beginnen weer. Ook voor kwetsbare kinderen in Azië.
In Nederland beginnen de scholen weer. Dat is helaas niet voor alle kinderen op de wereld zo. Met het programma 'Schools for Asia' helpt UNICEF miljoenen kinderen in Azië naar school.    

September 2012

septemberUNICEF breidt noodhulp in en rondom Syrië uit
De crisis in Syrië treft begin september naar schatting 1,3 miljoen kinderen. Onder extreem moeilijke omstandigheden doen UNICEF en lokale partners er alles aan om Syrische gezinnen te helpen.   

Oktober 2012

oktoberTwitteractie voor Malala
UNICEF Nederland roept jongeren via Twitter op om samen met het Pakistaanse meisje Malala te strijden voor het recht op onderwijs voor elk kind ter wereld.  

November 2012

novemberSuccesvolle start campagne tegen kindersterfte 'We gaan voor nul'   
Tijdens de RTL-actieweek zijn ruim 200.000 sms'jes verstuurd. Daarmee kan UNICEF ruim 1 miljoen kinderen beschermen tegen de levensbedreigende ziekte mazelen. 

December 2012

decemberUNICEF helpt kinderen in Gaza weer naar school
UNICEF en haar partners werken hard om ervoor te zorgen dat kinderen in Gaza weer naar school kunnen, ondanks de schade aan 136 scholen en kinderdagverblijven. 

je ziet het misschien

Elke dag sterven 19.000 kinderen door oorzaken die vaak makkelijk te voorkomen zijn. UNICEF vindt dit onacceptabel. Elk kind dat sterft is er één te veel. Daarom gaan we voor nul.

eenmalig 2 euroSms 'unicef' naar 4333
Eenmalige dienst. € 2,00  per donatie excl. telefoonkosten (vanaf 18 jaar).

82 cent van elke euro gaat naar ons werk voor kinderen wereldwijd

euroverdeling