Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

EU Nobelprijswinnaar besteedt prijs aan vrede voor kinderen

18 december 2012

UNICEF is een van de vijf organisaties die een donatie heeft gekregen van de EU, die de nobelprijs voor de vrede ontving op 10 december 2012. Het geld voor UNICEF gaat naar een noodhulpprogramma op het gebied van onderwijs voor kinderen in Pakistan.

Noodhulp onderwijs in Pakistan

Het geld gaat naar een noodhulpprogramma op het gebied van onderwijs voor kinderen in Pakistan: 3.000 kinderen in de leeftijd van 3 tot 9 jaar, verspreid over 30 scholen in in Khyber Pakhtunkhwa krijgen ondersteuning. Het gaat om schoolmaterialen, trainingen voor leerkrachten, training voor onderwijs voor vrede en psychosociale hulp om kinderen met traumatische ervaringen te helpen.

Extra gift

De EU heeft naast deze gift nog eens een donatie van 2 miljoen euro gedaan voor noodhulp projecten.

"We zijn de Europese Unie erg dankbaar - niet voor UNICEF zelf maar voor de kinderen die we hiermee gaan helpen", zo zegt  Anthony Lake, directeur van UNICEF internationaal.

Effect op kinderen

Noodsituaties hebben een groot effect op kinderen zowel fysiek, psychisch als emotioneel. Onderwijs helpt kinderen waarden te leren die uiteindelijk zullen helpen conflicten te voorkomen en vrede op te bouwen.

De andere organisaties die fondsen ontvangen van de EU Nobelprijswinnaar voor de vrede zijn: The Agency for Technical Cooperation and Development, UNHCR, Save the Children en de Norwegian Refugee Council.

340-Pakistan -onderwijs

Najo (10) steekt haar hand op in een tent waar les in gegeven wordt in een vluchtelingenkamp voor slachtoffers van de overstromingen, in de Tandoy Allahyar regio in de zuidelijke Sindh Provincie in Pakistan.

340-Pakistan -onderwijs2

Een meisje schrijft, met hulp van haar lerares, de letters op van het Engelse alphabet. Ze krijg les in een tent, opgezet door UNICEF, in de Tandoy Allahyar regio in de zuidelijke Sindh Provincie in Pakistan.

 

Gerelateerd aan dit onderwerp