Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kerstboomlichtjes branden voor UNICEF

12 december 2012

Iedereen kan op www.unicef.nl/kerstboom een lichtje aansteken in de metershoge kerstboom op Schiphol Plaza en ervoor zorgen dat kinderen in Ethiopië naar school kunnen gaan. Voor elk lichtje dat via de website wordt aangezet, doneert de ING €1 aan UNICEF.

Iedereen kan op www.unicef.nl/kerstboom een lichtje aansteken in de metershoge kerstboom op Schiphol Plaza en ervoor zorgen dat kinderen in Ethiopië naar school kunnen gaan. Voor elk lichtje dat via de website wordt aangezet, doneert de ING € 1,- aan UNICEF.

Kerstboom JorgenUNICEF ambassadeur Jörgen Raymann, ontstak het eerste lichtje en gaf daarmee de aftrap voor de actie. ING wil in totaal € 250.000,- ophalen voor de nomadenkinderen in Ethiopië.

Jörgen Raymann, ambassadeur UNICEF Nederland: "Leuke actie! Vooral in deze tijd van het jaar kunnen we iets extra's doen voor kinderen die het verdienen. Onderwijs is zo ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en samen kunnen we ervoor zorgen dat steeds meer kinderen naar school gaan." 

 

Zo veel mogelijk lichtjes

Op www.unicef.nl/kerstboom kan iedereen die dat wil een lichtje in de kerstboom op Schiphol Plaza aanzetten. Na het aanzetten van het lichtje, verschijnt ook jouw naam in de boom en op de website. Je kan live meekijken via een webcam die op de boom gericht staat.

Via jouw favoriete sociale netwerk of e-mail kan je zoveel mogelijk mensen oproepen om ook een lichtje aan te steken. De actie eindigt op 24 december 2012, of voor deze datum op het moment dat er in totaal € 250.000,- is ingezameld.

Schoolproject Ethiopië

In de afgelegen regio's van Ethiopië is het niet vanzelfsprekend dat kinderen naar school gaan. Gewone basisscholen zijn vaak te ver weg, zeker voor nomadenkinderen. Daarom zetten UNICEF en de ING speciale scholen op. Dankzij de steun van de ING kunnen duizenden kinderen in Ethiopië voor het eerst naar school.

Nomadenschool

Met behulp van de ING zet UNICEF eenvoudige, alternatieve scholen op waar kinderen het hele jaar door les kunnen krijgen. De lessen zijn aangepast aan de levenswijze van de bewoners. En de nomadenscholen reizen soms zelfs met de clan mee. In het droge seizoen leven nomaden bij de rivierbedding. Als de regentijd begint, trekken ze weg om zich te beschermen tegen overstromingen. Daar houdt een gewone school geen rekening mee. Ook de roosters zijn flexibel, zodat de kinderen hun ouders kunnen blijven helpen met vee hoeden of op het land werken.

Lesmateriaal en scholing

UNICEF en de ING zorgen naast de eenvoudige schoolgebouwen ook voor lesmateriaal. En we leiden leraren op. UNICEF probeert die zo veel mogelijk onder de dorpsgenoten te werven.

ING Chances for Children en UNICEF

ING logoDeze kerstactie is een onderdeel van het partnership van de ING met UNICEF, onder de naam 'ING Chances for Children'. ING startte in 2005 een internationale samenwerking met UNICEF om kinderen toegang te geven tot onderwijs.

Als een van de grootste internationale zakelijke partners van UNICEF ondersteunt de ING drie op onderwijs gerichte projecten in Zambia, Nepal en Ethiopië. Via ING Chances for Children hebben inmiddels meer dan 700.000 kinderen toegang tot onderwijs gekregen.

Gerelateerd aan dit onderwerp