Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF krijgt mooie kerstdonatie van DEKRA

11 december 2012

De internationale test en expertise organisatie DEKRA, actief in meer dan 50 landen, doet een kerstdonatie van € 50.000,- aan UNICEF Nederland. Deze donatie is gericht op de ondersteuning van een UNICEF hygiëneprogramma in Zuid-Afrika.

Schools for Africa 

"Wij zijn trots dat wij met deze donatie een zichtbare bijdrage kunnen gaan leveren aan projecten ter verbetering van de hygiënische leefomstandigheden van kinderen en daarmee het gevecht tegen ongewenste ziekten," licht Bert Zoetbrood, algemeen directeur DEKRA Nederland, toe tijdens de overhandiging van de DEKRA cheque aan Operationeel Directeur UNICEF Nederland Ingrid Visscher in Amsterdam.


Als onderdeel van de grootscheepse campagne "Schools for Africa" zal UNICEF niet alleen schone drinkwatervoorzieningen, maar ook een speciaal programma lanceren waarbij met
steun van DEKRA een totaal van 450.000 schoolkinderen op 1.500 scholen les krijgen in de basiskennis over hygiëne met een speerpunt gericht op gezond water en hygiëne in het algemeen.

DEKRA

Foto: 10 december 2012, DEKRA directeur Bert Zoetbrood overhandigt namens alle vestigingen van DEKRA in Nederland de kerstcheque met een donatie van €50.000,- aan Ingrid Visscher, Operationeel Directeur UNICEF Nederland.

Drie andere hoofdvestigingen van DEKRA in Duitsland, Frankrijk en Zweden doneren eveneens €50.000- aan UNICEF voor het toegekende hygiëne project voor 450.000 schoolkinderen in Zuid-Afrika.

Gerelateerd aan dit onderwerp