Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Richtlijnen voor kinderrechten en het bedrijfsleven

11 december 2012

Voor het eerst zijn in Nederland richtlijnen gelanceerd voor bedrijven om kinderrechten te betrekken in hun beleid. Met de 'Children's Rights and Business Principles' kunnen bedrijven kinderrechten opnemen in hun beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De Children's Rights and Business Principles zijn op 10 december 2012 gelanceerd door UNICEF, Save the Children en het VN Global Compact Network. Dankzij deze richtlijnen kunnen bedrijven positief bijdragen aan het leven van kinderen.  

GS Principles B 540

In een volle zaal werd uitgelegd wat de Children's Rights and Business Principles precies inhouden. De richtlijnen zijn een hulpmiddel voor ondernemingen om de mogelijke negatieve effecten van hun handelen op kinderen te voorkomen of te minimaliseren. Tevens bieden ze een nadrukkelijke handreiking om een positieve impact te hebben in het leven van kinderen. 

Het antwoord op de vraag waarom bedrijven rekening moeten houden met kinderrechten is eenvoudig: het levert een positieve bijdrage aan de situatie van kinderen, daarnaast is ondernemen in het belang van kinderen ook in het belang van het bedrijf. De Children's Rights and Business Principles zijn een uniek instrument dat deze maatschappelijke en zakelijke belangen samenbrengt.

GS Principles 340

Een exemplaar van de Children's Rights and Business Principles wordt overhandigd aan Koen Davidse van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.