Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

66 jaar UNICEF

11 december 2012

Vandaag precies 66 jaar geleden werd het United Nations International Children's Emergency Fund - oftewel UNICEF - opgericht. Zesenzestig jaar later zijn we als noodfonds uitgegroeid tot 's werelds grootste kinderrechtenorganisatie.

Op 11 december 1946 - vlak na de Tweede Wereldoorlog - richtten de Verenigde Naties het kinderfonds United Nations International Children's Emergency Fund (UNICEF) op om getroffen kinderen in Europa te helpen. De organisatie bood kinderen in het getroffen Europa opvang, voedsel en onderdak en herenigde talloze kinderen met hun familie.

Overzicht

65 jaar UNICEF - Griekenland1946 - UNICEF deelt maaltijden uit aan hongerende kinderen in Noord-Griekenland, net na de Tweede Wereldoorlog.

 

  

65 jaar UNICEF - Ecuador

 1958 - Bij kinderen in Ecuador wordt bloed afgenomen on ze te testen op malaria, een belangrijke oorzaak van kindersterfte.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

65 jaar UNICEF - Nigeria1983 - In Nigeria halen dorpsbewoners schoon water bij een nieuwe waterpomp. Geïnstalleerd met hulp van UNICEF.

 

 

  

65 jaar UNICEF - Joegoslavie

1995 - In een vluchtelingenkamp in voormalig Joegoslavië kijken een vrouw en een jongen toe hoe mensen naar andere kampen vertrekken. UNICEF biedt tijdens de burgeroorlog (1992-1995) noodhulp zoals medische zorg, psychische hulp en onderwijs.

 

 


  

65 jaar UNICEF - Zambia2009 - In een Zambiaanse kliniek wordt bij baby Felix een hiv-test afgenomen. Hij wordt getest omdat zijn moeder hiv heeft. Zij doet mee aan een speciaal UNICEF-programma om hiv-overdracht te voorkomen.

 

 

 

 

65 jaar UNICEF - Haiti

2010 - Na de aardbeving op Haïti zijn 4.700 scholen beschadigd of ingestort. UNICEF helpt kinderen weer naar school, onder andere met speciale onderwijstenten

 

 

 

 

 

Hoorn van Afrika2012- UNICEF verstrekt 200.000 gezinnen in het zuiden van Somalië een extra rantsoen van een mix van maïs en soja, die rijk is aan voedingsstoffen.

 

 

 

 


 

campagne2012-Mede dankzij UNICEF is het aantal kinderen dat voor zijn of haar vijfde verjaardag sterft, gedaald van 21000 per dag naar 19000. Dit jaar start de campagne We gaan voor nul

Boek over 65 jaar UNICEF

65 jaar UNICEFUitgeverij DAVO heeft vorig jaar voor het 65-jarig bestaan van UNICEF een boek uitgegeven. In het boek staan de tien postzegels, ervaringen van onze ambassadeurs en natuurlijk verhalen over kinderen. €12,50 (€3,30 gaat naar UNICEF)