Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF helpt getroffenen orkaan in de Filipijnen

10 december 2012

De orkaan die vorige week de zuidkust van de Filipijnen heeft getroffen, heeft zeker 400 levens geëist. De verwoestingen zijn er enorm. Veel kinderen zijn dakloos en brengen hun dagen in opvangcentra door.

Schoon water van levensbelang

UNICEF verleent hulp aan de getroffen families. Er wordt schoon water naar de gebieden gebracht en er worden tijdelijke toilettten gebouwd. Het is van groot belang om uitbraken van diarree en andere ziektes te voorkomen, omdat die vooral voor kinderen heel gevaarlijk zijn. Veel systemen zijn kapot of vervuild en daarom zijn er direct watercontainers en waterzuiveringsmiddelen gestuurd. En daarnaast zijn ook benodigdheden zoals zeep, tandpasta en maandverband uitgedeeld.

Betere voorbereiding helpt

De Filipijnen hebben in deze tijd van het jaar regelmatig tropische stormen. Maar dit maal raasden er windvlagen met 175 kilometer per uur over de eilanden en ging het gepaard met zeer zware regenval. De lokale autoriteiten hebben getracht de gebieden zo veel mogelijk te evacueren. De bewoners van dit gebied konden de storm van vorig jaar nog goed herinneren- er vielen toen 1500 doden- en er werd goed gehoor aan gegeven. Dit in tegenstelling tot de gebieden aan de oostkust van het eiland, waar de meeste slachtoffers zijn gevallen. Dit bewijst dat goede voorbereiding en waarschuwingen levens kunnen sparen. 

Filipijnen kinderen

Deze kinderen zitten in een evacuatiecentrum op het Filipijnse eiland Mindanao. Orkaan Bopha heeft veel schade aangericht en gedeeltes van het eiland totaal verwoest.

Gerelateerd aan dit onderwerp