Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Scholieren zingen kerst-cd in voor kinderen in Syrië

7 december 2012

Op drie Haastrechtse basisscholen is de afgelopen tijd druk gerepeteerd voor de opnames van een eigen kerst-cd, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan UNICEF-projecten in Syrische vluchtelingenkampen.

Kerstliedjes

Op deze cd zingen leerlingen kerstliedjes en de kinderen die een muziekinstrument bespelen zorgen voor de muzikale omlijsting. Muziekdocente Ingrid Rietveld speelde al een tijdje met het idee om een kerst-cd te maken met alle basisscholen in Haastrecht. Zij draagt UNICEF al jaren een warm hart toe en besloot daarom de volledige opbrengst van de cd te doneren.

De muziek die op de cd te horen is, bestaat uit traditionele kerstliederen maar ook uit eigentijdse nieuwe liedjes. Met de opnames van de kinderen die zelf een instrument bespelen belooft het een erg mooie en unieke cd te worden.

Winter in Syrië

Het doel van de opbrengst is het bieden van noodhulp aan kinderen die moeten vluchten voor het oorlogsgeweld in Syrië. Deze kinderen worden opgevangen in vluchtelingenkampen. Met het naderen van de winter zijn er dekens nodig en winterkleding. Daarnaast zorgt UNICEF voor vaccinaties, water, voedsel en onderwijs.

CD-verkoop

Vanaf 11 december is de cd voor 5 euro te koop bij de Haastrechtse basisscholen, Cultureel Centrum Concordia, de Haastrechtse kerken en de kerstmarkt in Haastrecht op 12 december 2012. Meer informatie via: kerstcd@wijmakenmuziek.nl

Tijdens de kerstviering van de basisscholen op 20 december a.s. zal een vertegenwoordiger van UNICEF een cd en de cheque met de opbrengst in ontvangst nemen.

De repetities

Schoolklas repeteert

Foto: een klas repeteert in de studio.

Gerelateerd aan dit onderwerp