Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Stichting 2015 en de Gemeente Hardenberg steunen UNICEF!

5 december 2012

Op 29 november reisden UNICEF-medewerkers Nisha Bakker en Saskia Baar af naar Hardenberg om daar een mooie cheque in ontvangst te nemen. Stichting 2015 overhandigde een cheque van €50.000 euro. Hiermee steunt zij de campagne tegen kinderarbeid in Burkina Faso.

Hiermee steunt zij de campagne tegen kinderarbeid in Burkina Faso. Deze campagne houdt zich met name bezig met het terugdringen van kinderarbeid, het opzetten van scholen en het geven van voorlichting. Ge Harmsen van Stichting 2015 legt uit: "Het is bij ons op de agenda gekomen toen we een televisiereportage over de kinderen in de goudmijnen hadden gezien, kort nadat UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet bij ons op bezoek was geweest."

Prof. Waterinkschool gaat ook voor nul

Op de Prof. Waterinkschool gaven de UNICEF-medewerkers een gastles over het programma van UNICEF in Burkina Faso en speelden zij een quiz met de kinderen over kinderrechten. Met het afsluiten van het project in Burkina Faso startte gelijk de nieuwe campagne: UNICEF gaat voor nul! UNICEF wil met deze campagne het kindersterftecijfer terugdringen. Op het schoolplein vormden alle kinderen, voorzien van een button, het cijfer nul. Hiermee lieten ze zien dat zij de komende twee jaar ook voor nul willen gaan!

 

Waterinkschool

We gaan voor 0
Elke dag sterven 19.000 kinderen aan oorzaken die vaak makkelijk te voorkomen zijn, zoals malaria, mazelen, diarree en longontsteking. UNICEF is ervan overtuigd dat dit aantal nul zou moeten zijn. Daarom voeren we van 2012 tot 2014 campagne tegen kindersterfte.

Gerelateerd aan dit onderwerp