Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Gaza: Hussam (11) bekijkt de schade

4 december 2012

UNICEF en haar partners werken hard om ervoor te zorgen dat kinderen in Gaza weer naar school toe kunnen, ondanks de schade aan 136 scholen en kinderdagverblijven.

Neutraal en onpartijdig

UNICEF onderschrijft de gedragscode van het Internationale Rode Kruis voor het werk in humanitaire situaties. Om alle getroffen kinderen humanitaire hulp te kunnen bieden zorgt UNICEF ervoor om in elk conflict neutraal en onpartijdig te zijn. Dit is de enige manier om hulp te kunnen bieden in door conflict getroffen gebieden.

Hussam

De 11-jarige Hussam bekijkt de resten van zijn verwoeste huis in de stad Rafah, in de Gazastrook. Veel kinderen in deze regio zijn getraumatiseerd door het geweld.

Gerelateerd aan dit onderwerp