Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

wehkamp.nl support tetanus actie van PG en UNICEF

27 november 2012

Vandaag start een bijzondere samenwerking tussen Procter & Gamble, wehkamp.nl en UNICEF om tetanus bij pasgeborenen uit te bannen. Als aanvulling op de succesvolle '1 pak is 1 vaccin' Pampers campagne doneert wehkamp.nl niet één maar twee tetanus vaccins per verkocht pak.

Ook worden twee levensreddende vaccins gedoneerd bij een groot aantal andere merken van Procter & Gamble zoals Braun, Ariel en Olaz. De actie loopt tot en met 31 december 2012 en de Pampers bestellingen worden bovendien gratis thuisbezorgd.

Tetanus al in acht landen uitgebannen!

De ziekte tetanus bij moeders en pasgeboren baby's uitbannen, dat is het gezamenlijke doel van P&G en UNICEF. Om dit te bereiken koppelt P&G haar product Pampers drie maanden per jaar aan een speciale actie voor UNICEF.  Bij elke aankoop van een pak luiers schenkt Pampers één vaccin tegen tetanus aan UNICEF.

Dit jaar vindt de actie al voor de zevende keer plaats, en tot dusver heeft Pampers al meer dan 300 miljoen vaccins gedoneerd. Hiermee zijn al in 32 landen inentingsactiviteiten gesteund. In acht van die landen is tetanus al volledig uitgebannen. Dankzij de samenwerking met Pampers, heeft UNICEF bijgedragen aan het uitbannen van tetanus bij pasgeborenen in Burkina Faso, Ghana, Guinea Bissau, Liberia, Myanmar, Senegal, Oost-Timor en Oeganda, en acht andere landen zijn bijna zover. Daarmee komt het doel om de ziekte bij (toekomstige) moeders en pasgeborenen wereldwijd uit te bannen steeds dichterbij!