Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Bonneterie verkoopt UNICEF mazelen-vaccins

27 november 2012

Vanaf vandaag verkoopt boetiek Maison de Bonneterie mazelen vaccins van UNICEF. Men kan voor vijf euro een mooie kaart kopen die symbool staat voor vaccins, waarmee veertien kinderen voor de rest van hun leven beschermd worden tegen deze levensbedreigende ziekte.

Vaccins als hulpgoederen  

Door deze kaarten te kopen bij Maison de Bonneterie, steunt men de UNICEF campagne. De mazelen vaccins vallen onder UNICEF hulpgoederen. UNICEF is wereldwijd de belangrijkste afnemer en distribiteur van vaccins. Samen met overheden worden grote inentingscampagnes opgezet voor kinderen. Jaarlijks worden zo miljoenen kinderen tegen ziektes als mazelen beschermd. Als invloedrijke VN-organisatie is UNICEF zelfs in staat om tijdens een oorlog een staakt-het-vuren af te dwingen, zodat alle kinderen in een land gevaccineerd kunnen worden. Ook de kinderen in afgelegen gebieden.

We gaan voor nul

Wereldwijd sterven elke dag 19.000 kinderen voor hun vijfde verjaardag. Velen van hen
sterven door  oorzaken die te voorkomen zijn met simpele middelen als vaccinaties, muskietennetten en schoon drinkwater. UNICEF wil een einde maken aan het grote aantal kinderen dat overlijdt terwijl dat niet hoeft.  'We gaan voor nul' is een landelijke campagne tegen kindersterfte. Want elk kind dat sterft, is er één te veel.

 

Bonneterie