Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF gaat voor nul nieuwe hiv infecties in Tanzania!

26 november 2012

Sinds kort ondersteunt UNICEF Nederland het hiv/aids programma in Tanzania: 'nul nieuwe hiv infecties bij kinderen'. Een typisch Tanzaniaans Tinga Tinga schilderij legt dit programma uit.

Tanzania

UNICEF project in 1 schilderij gevat

Voilà, op één schilderij het hele UNICEF project in Tanzania. Klik op de foto voor een groter beeld, en lees hieronder meer over de verschillende verhalen die in het schilderij verstopt zitten.

 • Links op onder de boom: Toen Juma 15 jaar was verloor hij zijn beste vriend aan aids. Dat was het moment waarop hij besloot vrijwilliger te worden en andere tieners voorlichting te geven over de ziekte.
 • Rechts boven: Juma werd verliefd op Kitulo, die met hiv leeft en vijf jaar later trouwden ze. Kitolo raakte zwanger en samen gingen ze naar de kliniek voor aidsremmers om ervoor te zorgen dat hun baby zonder hiv wordt geboren. Ook krijgen ze het advies om met condoom te vrijen, zodat Juma niet geïnfecteerd wordt.
 • Rechts onder de boom: Samen sluiten Juma en Kitulo ze zich aan bij de groep voor ouders met hiv. Hier kunnen ze hun angsten en ervaringen delen.
 • Rechts onder: Kleine Upendo is inmiddels geboren en 6 weken na de geboorte gaan ze terug naar de kliniek voor een hiv test voor Upendo. Gelukkig: Upendo heeft geen hiv. De behandeling heeft gewerkt!
 • Links onder: Juma werkt nu als maatschappelijk werker en bezoekt arme grootouders die voor hun kleinkinderen moeten zorgen, omdat hun eigen kinderen zijn overleden aan de gevolgen van aids. Deze opa's en oma's ontvangen kinderbijslag zodat hun kleinkinderen toch naar school kunnen en wanneer nodig medische zorg kunnen krijgen.

Tanzania en hiv/aids

Tanzania is één van de 22 landen waar wereldwijd 90% van de nieuwe infecties plaatsvindt. Bijna 6% van de bevolking leeft met hiv en in sommige gebieden loopt dit op naar 15%. De UNICEF aanpak in Tanzania richt zich op het voorkomen van hiv bij baby's en jongeren. 

In 2015 wil UNICEF in Tanzania de volgende resultaten hebben bereikt:

 • 400 Mother-Support Groups helpen andere zwangere vrouwen en moeders met hiv.
 • 1.000 gezondheidswerkers worden opgeleid om betere zorg te leveren.
 • 10.000 zwangere vrouwen en hun baby's krijgen aidsremmers.
 • 50.000 kinderen met hiv krijgen aidsremmers.
 • 500.000 jongeren krijgen hiv voorlichting.
 • 10.000 jongeren met extra risico op hiv, krijgen speciale voorlichting en steun. 
   
   
   
   

Gerelateerd aan dit onderwerp