Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Congo geweld

21 november 2012

In het oosten van de Democratische Republiek Congo zijn tienduizenden mensen op de vlucht voor het geweld tussen de rebellenbeweging M23 en het Congolese leger. Veel van deze vluchtelingen zijn kinderen zonder begeleiders.

UNICEF blijft actief

Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft woensdag 3,2 miljoen euro beschikbaar gesteld aan VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR voor opvang in vluchtelingenkampen. Ook UNICEF blijft, ondanks de gevaarlijke situatie, in het gebied actief. Water, voedsel, medicijnen en zeildoeken zijn afgeleverd in het crisisgebied. En samen met lokale partners worden maatregelen genomen om een grote cholera uitbraak te voorkomen.

1 miljoen kinderen in nood

UNICEF maakt zich zorgen over de verslechterende situatie van vrouwen en kinderen in de regio. De verwachting is dat dit jaar een miljoen Congolese kinderen onder de vijf aan acute en ernstige ondervoeding lijdt.

Rebellen

Dinsdag heeft de rebellenbeweging de stad Goma, de hoofdstad van de provincie Noord-Kivu ingenomen. Het Congolese leger probeert de rebellenbeweging tegen te houden en wordt
daarbij gesteund door troepen van de VN.

Congo vluchtelingen

Gerelateerd aan dit onderwerp