Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF luidt gong op Dag voor de Rechten van het Kind

20 november 2012

UNICEF's Jan Bouke Wijbrandi luidde vanochtend om 9 uur de gong en opende zo officieel de AEX beurs in Amsterdam. Op deze manier vroeg UNICEF aandacht voor de Dag voor de Rechten van het Kind.

Dag van de Rechten van het Kind

De Internationale Dag van de Rechten van het Kind wordt elk jaar op 20 november gevierd. Op die dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. UNICEF en de Verenigde Naties hebben hiervoor op 20 november 1989 een verdrag aangenomen. Hierin zijn de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd.

Duizenden spreekbeurten

Met de opening van de Amsterdamse beurs is vanochtend het startschot gegeven voor een dag vol bijzondere activiteiten. Zo organiseert UNICEF de Nationale Spreekbeurt Actie, en geven duizenden kinderen vandaag hun spreekbeurt over UNICEF en kinderrechten.

Ziggo Dome

Vanavond zijn gedurende 24 uur portretten van kinderen rondom het gebouw van Ziggo Dome in Amsterdam te zien. Midden op het gebouw sluiten de kinderen steeds hun ogen, dit gebeurt 19.000 - het aantal kinderen dat dagelijks sterft - keer. Hiermee vragen we aandacht voor onze campagne tegen kindersterfte. Want wij kunnen niet langer onze ogen sluiten voor deze 19.000 kinderen.

 

Volg ons op social media