Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Veel kinderen slachtoffer oplaaiend geweld in Gaza en Israël

19 november 2012

UNICEF is ernstig bezorgd over de verslechterde situatie in Gaza en Israël en de impact ervan op kinderen. UNICEF roept alle partijen op om alles te doen om kinderen uit het conflict te houden en om de rechten en het welzijn van alle kinderen te beschermen.

Sinds woensdag 14 november zijn ten minste 25 Palestijnse burgers gedood, waaronder 10 kinderen. Minstens 140 kinderen zijn gewond geraakt.

Raketaanvallen en luchtaanvallen brengen het leven van  kinderen en hun familie voortdurend in gevaar. Kinderen in het zuiden van Israël en in Tel Aviv zijn doodsbang voor het geluid van het luchtalarm en het steeds maar weer naar de schuilkelder moeten rennen. Veel kinderen raken getraumatiseerd.

Scholen zijn gesloten. Minstens 30 scholen zijn door het geweld beschadigd.

Hoe helpt UNICEF?

De situatie maakt het werken in Gaza ontzettend moeilijk. Desondanks bezoeken vijf teams
voor psychische noodhulp ziekenhuizen en woningen om met kinderen te praten die slachtoffer of getuige zijn van extreem geweld.

Er is dringend behoefte aan:

  • medische middelen om zwaargewonde patiënten te behandelen
  • plastic om gebroken ramen te dichten
  • brandstof voor generatoren in ziekenhuizen
  • water en sanitaire voorzieningen
  • chloor om water te zuiveren