Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Opbrengst kinderboek naar goed doel

15 november 2012

Dichter Max Bremer schreef het voorlees- en kijkboek 'De Wonderkerstboom'. Per verkocht boek gaat 5 euro naar een goed doel naar keuze, bijvoorbeeld UNICEF.

"Jij hebt die liefde ook gegeven en hebt je goede hart getoond toen jij die kinderen in nood hielp en daarvoor word je nu beloond." -uit De Wonderkerstboom

De Wonderkerstboom

Het boek, dat geïllustreerd is door Erik Visser, vertelt in 123 korte versjes een mooi kerstverhaal. Het gaat over Elize. In het tuincentrum waar ze met haar vader kerstversiering heeft gekocht droomt ze dat al het speelgoed tot leven komt. Ze wordt geconfronteerd met nare dingen zoals kinderarbeid en honger en helpt waar ze kan. Ze laat zien wat kinderen kunnen doen om bij te dragen aan een mooiere wereld. Als beloning mag ze bij de wonderkerstboom een wens doen. De wonderkerstboom symboliseert een mooie wereld. Er is voedsel, schone lucht en schoon drinkwater voor arme kinderen en veel liefde voor de zwakkere medemens.

Donatie aan UNICEF

Wanneer je het boek bestelt kun je ervoor kiezen om €5,- te doneren aan UNICEF. Klik hier voor meer informatie en om het boek te bestellen. Het boek wordt zonder winstoogmerk verkocht.

De Wonderkerstboom