Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nobelprijs voor projecten voor kinderen in oorlogsgebieden

15 november 2012

De Europese Commissie bestemt het geld van de Nobelprijs voor de Vrede aan projecten voor kinderen in oorlogsgebieden."Het prijzengeld van bijna een miljoen euro moet gaan naar onze eerste hoop voor de toekomst, en voor de eerste slachtoffers van conflicten: kinderen", zei voorzitter Barroso van de Europese Commissie.

Stichting

"Het prijzengeld van bijna een miljoen euro moet gaan naar onze eerste hoop voor de toekomst, en voor de eerste slachtoffers van conflicten: kinderen", zei voorzitter Barroso van de Europese Commissie.

Europa roept een stichting in het leven om het geld te verdelen over organisaties die kinderen in oorlogsgebieden helpen.

Vredesprijs

Het Noorse Nobelcomité kende op 12 oktober 2012 de vredesprijs toe aan de Europese Unie voor de inspanningen voor vrede, democratie en mensenrechten in de afgelopen zestig jaar. De prijs wordt op 10 december in Oslo uitgereikt.

 

Nobel foto