Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Pampers actie weer in volle gang

12 november 2012

De ziekte tetanus bij moeders en pasgeboren baby's uitbannen, dat is het gezamenlijke doel van Pampers en UNICEF. Om dit te bereiken koppelt Pampers haar product drie maanden per jaar aan een speciale actie voor UNICEF. Op dit moment is de actie weer in volle gang.

1 pak Pampers = 1 vaccin

Elke negen minuten sterft een pasgeboren baby aan de gevolgen van tetanus. De ziekte is jaarlijks verantwoordelijk voor de dood van 59.000 pasgeboren baby's. En dat terwijl het met eenvoudige tetanusvaccinaties is te voorkomen. Met twee vaccins is de (toekomstige) moeder drie jaar beschermd. En elke baby die zij in deze periode krijgt is beschermd tot twee maanden na de geboorte. Daarom schenkt Pampers bij ieder verkocht pak luiers één vaccin tegen tetanus aan UNICEF. In Nederland vindt de actie dit jaar tussen 1 oktober tot 1 januari voor de zevende keer plaats. Met de actie heeft het luiermerk tot nu toe meer dan 300 miljoen vaccins gedoneerd.

Resultaat: tetanus al in 8 landen uitgebannen!

Sinds de start van de campagne zijn al in 32 landen inentingsactiviteiten gesteund. In acht van die landen is tetanus zelfs al volledig uitgebannen. Dankzij de samenwerking met Pampers hebben we bijgedragen aan het uitbannen van tetanus bij pasgeborenen in Burkina Faso, Ghana, Guinea Bissau, Liberia, Myanmar, Senegal, Oost-Timor en Oeganda, en acht andere landen zijn bijna zover. Daarmee komt het doel om de ziekte bij (toekomstige) moeders en pasgeborenen wereldwijd uit te bannen steeds dichterbij!

UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schatten in dat uitbanning van deze ziekte in 2015 haalbaar is. Help jij mee dit doel te bereiken?

1 foto = 1 vaccin

Dit jaar is meedoen extra leuk door de Pampers foto actie. Wanneer je op www.pampers.nl/unicef een foto van jou en je baby uploadt, doneert Pampers een extra vaccin aan UNICEF. Alle foto's bij elkaar zullen een grote foto gaan vormen. Een mooi symbool van de hulp die Pampers, UNICEF en alle moeders in Nederland samen kunnen bieden!

Deze actie loopt tot en met 31 december 2012.

Pampers

Pampers pak