Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Aardbeving Guatemala

8 november 2012

Gisteravond heeft er in Guatemala een zware aardbeving plaatsgevonden. De aardbeving is de zwaarste in Guatemala sinds 1976. De verwoestingen zijn groot; veel huizen en andere gebouwen zijn ingestort en er zijn honderden gewonden gevallen.

Inmiddels zijn er al bijna vijftig doden te betreuren en worden er nog mensen vermist. De hulpverlening verloopt moeilijk omdat de dorpen niet goed te bereiken zijn. Ook zijn telefoonlijnen kapot en is er geen elektriciteit in sommige gebieden.

De aardbeving is de zwaarste in Guatemala sinds 1976. Vooral het gebied in het zuid-oosten van Guatemala is getroffen.

Kinderen

Er is nog geen informatie beschikbaar over slachtoffers onder kinderen. Het is momenteel vakantie in Guatemala, waardoor de scholen leeg zijn.

UNICEF

Op dit moment is er nog geen verzoek van de autoriteiten om te helpen. UNICEF heeft al wel voorbereidingen getroffen om noodhulp te kunnen bieden. Het UNICEF landenkantoor in Guatemala heeft samen met haar lokale partners alvast goederen op het gebied van water, hygiëne, sanitaire voorzieningen en bescherming klaargezet.

 

 

Guatemala aardbeving BBC
Bron: BBC

Gerelateerd aan dit onderwerp