Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Aftrap campagne 'We gaan voor nul' groot succes

5 november 2012

Onder het motto 'We gaan voor nul' gaat UNICEF Nederland de komende twee jaar campagne voeren tegen kindersterfte. Vandaag werd in het Oude Luxor Theater in Rotterdam de aftrap gegeven, in aanwezigheid van UNICEF-ambassadeurs Paul van Vliet, Nicolette van Dam, Renate Verbaan en Claudia de Breij.

19.000 kinderen per dag

Elke dag sterven 19.000 kinderen.

Elk kind dat sterft, is er één te veel.

19.000. Elke dag.

We gaan voor nul. En jij?

Dit is de boodschap waarmee UNICEF en zestien bekende Nederlanders vanaf 5 november het hele land zullen oproepen in actie te komen tegen kindersterfte. Want elke dag overlijden 19.000 kinderen door oorzaken die eenvoudig te voorkomen zijn. Met simpele middelen als vaccinaties, muskietennetten en schoon drinkwater kunnen we zorgen dat deze kinderen overleven.

Persbijeenkomst met ambassadeurs

Vandaag werd de campagne afgetrapt met een bijzondere bijeenkomst in de foyer van het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Samen met UNICEF Ambassadeurs Paul van Vliet, Nicolette van Dam en Renate Verbaan werd het ambitieuze doel gepresenteerd aan pers en andere genodigden. Een doel dat alleen gehaald kan worden als iedereen zich daarvoor inzet.

Groot doek in Rotterdam

Naast de ambassadeurs waren ook zo'n 50 kinderen uit groep 8 van de Rotterdamse basisschool De Pijler aanwezig. Zij stelden de ambassadeurs vragen. Na afloop van de bijeenkomst werd buiten op de hoek van de Kruiskade met de Lijnbaan een groot doek onthuld, dat daar de komende maand zal blijven hangen.

Gerelateerd aan dit onderwerp