Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Knuffels van IKEA in een nieuw jasje voor UNICEF

1 november 2012

In club Panama in Amsterdam vond op 31 oktober een bijzondere modeshow plaats voor UNICEF en Save the Children. Leerlingen van 10 basisscholen uit heel Nederland staken knuffels van IKEA in een nieuw jasje. De modeshow is de aftrap van de Pluchen speelgoedactie 2012.

Lights, camera, action!

Leerlingen van 10 basisscholen uit heel Nederland staken knuffels van IKEA in een nieuw jasje. Onder leiding van stylist Bastiaan van Schaik showden zij hun eigen ontwerpen op de catwalk voor een gerenommeerde jury.

IKEA foundation

De IKEA Foundation doneert van 5 november t/m 29 december wereldwijd voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children.

Modeshow

In voorbereiding op de modeshow kregen de jonge ontwerpers op school een gastles over de onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children. Vervolgens moesten de leerlingen de onderwerpen uit deze gastles - van armoede, tot honger en geen onderwijs - vertalen naar een kledingontwerp. De jury bepaalde, met Bastiaan van Schaik, afgevaardigden van UNICEF, Save the Children en de IKEA Foundation welke school dit het beste had gedaan.

Winnaar

De ontwerpen van de Willemschool uit Hengelo kwamen als winnaar uit de bus! Zij wonnen een geheel nieuwe IKEA aankleding van de aula van hun school en kregen de symbolische cheque uit handen van zangeres Monique Smit, die de modeshow presenteerde en een spetterend optreden weggaf.

Een beschermend pak voor dakloze kinderen

Juryvoorzitter Bastiaan van Schaik is erg onder de indruk van de modeshow. "De ontwerpen zijn niet alleen prachtig, er zit ook een belangrijke boodschap achter. De winnende school maakte bijvoorbeeld een comfortabel, warm en beschermend pak voor kinderen die geen onderdak hebben. Met het andere winnende ontwerp wilden de kinderen geld inzamelen voor de Pluchen speelgoedactie. De zakken van het pak worden letterlijk gevuld met geld, maar dan voor het goede doel", aldus van Schaik.

Pluchen speelgoedactie 2012

Van 5 november t/m 29 december doen IKEA woonwarenhuizen over de hele wereld mee aan de jaarlijkse Pluchen speelgoedactie. Met de opbrengst van de actie steunt de IKEA Foundation verschillende onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children in 45 landen. Projecten die tot doel hebben de kwaliteit van onderwijs te verbeteren en toegang tot goed onderwijs te vergroten. Sinds de start in 2003 heeft de actie 47.5 miljoen euro opgebracht wereldwijd.

 

 

340-02_Foto

Model Carmen van de winnende school - de Willemschool uit Hengelo - showt haar outfit op de catwalk

340-03_Foto

Model Mees van de winnende school - de Willemschool uit Hengelo - showt zijn outfit op de catwalk

340-04_Foto

Model Meike van de 't Bontenest uit Maarssen laat zien dat een veilige weg van school naar huis belangrijk is

 

Meer informatieGerelateerd aan dit onderwerp