Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Stem op UNICEF voor de Partnership Award Verkiezing 2012

31 oktober 2012

UNICEF Nederland doet samen met haar partners mee aan De Partnership Verkiezing 2012. In deze verkiezing strijden samenwerkingsverbanden van zo'n 60 bedrijven, NGO's en de overheid voor een van de twee Awards.

Partnership

UNICEF neemt deel aan het Partnership Football for WASH (Water and Sanitation and Hygiene), om sanitaire voorzieningen voor kinderen op basisscholen in drie Afrikaanse landen te verbeteren. Het gaat om een zogenaamd PPP: een publiek-privaat partnerschap, waarin de KNVB, UNICEF Nederland, Simavi, Vitens Evides International, Aqua for All en Akvo samenwerken met het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Football for WASH

Het programma zorgt voor veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen op ongeveer 1.100
scholen in Kenya, Ghana en Mozambique.  De KNVB zal "World Coaches" opleiden die de kinderen op de scholen via voetbaltrainingen 'life skills' zullen aanleren. De life skills gaan in op verschillende thema's op het gebied van persoonlijke hygiëne. De coaches combineren voetballes met het spelenderwijs geven van voorlichting over 'WASH-gedrag'. 

Natuurlijk heeft dat pas zin als de infrastructuur de  kinderen in staat stelt ook daadwerkelijk hun gedrag te veranderen; daarom zorgt het programma ook voor sanitaire voorzieningen. UNICEF, Simavi en Vitens Evides International zullen de drinkwatervoorzieningen en toiletten verbeteren. Aqua for All en Akvo zorgen voor transparante en innovatieve monitoring, zodat iedere donor goed op de hoogte blijft van alle resultaten.

Duurzame inkomstenbron

Het partnerschap bundelt de krachten in het zuiden en het westen: de expertise in Afrika en de communicatiekracht van voetbal in Nederland. Door de unieke samenwerking is de impact van het programma groter en verbeteren de hygiënische omstandigheden voor honderdduizenden kinderen. De fondsenwerving gebeurt niet alleen in Nederland maar ook lokaal en zo ontstaat een inkomstenbron die langer kan worden voortgezet dan de vier jaar van dit partnerschap zelf. En er wordt via verschillende wegen getracht lokaal ondernemerschap en innovatie te stimuleren.

De verkiezing

Door op het partnership van UNICEF te stemmen, maakt het programma Football for WASH kans op een geldbedrag dat besteed kan worden aan dit project. Stem op UNICEF via de website van de Verkiezing.

Partnership verkiezingKenia WASH