Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF: Meer hulp nodig voor Syrische kinderen in de winter

29 oktober 2012

De Syrische vluchtelingen die in vluchtelingenkampen wonen gaan een barre tijd tegemoet. De nachten worden kouder en de mensen hebben niets anders bij zich dan de (zomer) kleding waarin ze gevlucht zijn. UNICEF doet er alles aan om de kampen 'winterklaar' te maken, maar meer hulp is nodig.

UNICEF zorgt voor warme kleding, warm water in de douches en tenten met een dubbel doek die dienen als veilige plek voor kinderen en als school. Ook zullen er daken boven de wasgelegenheden gemaakt worden en verhoogde vloeren geplaatst worden in de gezamenlijke tenten. Dit allemaal om de aankomende kou te bestrijden.

540-Winterisation -newslette

Bezoek aan Za'atarikamp

UNICEF directeuren van de Nationale Commitees van Engeland, Duitsland, Frankrijk en Nederland brachten op 14 oktober een bezoek aan het Za'atarikamp in Jordanië. De aankomende wintertijd was een van de belangrijkste onderwerpen van discussie:
"Er is enorm veel nodig om deze mensen te beschermen tegen de kou. De vraag om bescherming groeit, niet alleen in Jordanië maar ook in Syrië en in de omringende landen waar Syriërs heen gevlucht zijn. UNICEF en partners hebben eerder al heel hard gewerkt aan basisvoorzieningen als school, bescherming, water & sanitatie. Nu het winter wordt is meer geld nodig om de kinderen te kunnen blijven helpen." Aldus David Bull, directeur van UNICEF Engeland.

Temperaturen onder het vriespunt

In totaal zijn 1,2 miljoen mensen binnen Syrië gevlucht en zijn meer dan 300.000 mensen naar buurlanden gevlucht als Turkije, Libanon, Jordanië en Irak. In het Za'atarikamp in Jordanië wonen rond de 30.000 mensen, waarvan de helft kind is. De Syriërs hebben geen andere kleding bij zich dan de zomerkleding waarin ze gevlucht zijn. Ze leven sindsdien in tenten terwijl het nu meer gaat regenen en er harde winden kunnen waaien. Temperaturen kunnen in deze gebieden in winter onder het vriespunt komen. UNICEF zorgt naast het verstrekken van kleding, dekens en slaapmatten ook voor makkelijk bereikbare basisvoorzieningen waaronder gezondheidsposten.

Gerelateerd aan dit onderwerp