Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Overhandiging kinderrechtenpetitie

24 oktober 2012

Dinsdag 23 oktober overhandigde Paul van Vliet de kinderrechtenpetitie én maar liefst 10.543 handtekeningen aan enkele Kamerleden. De kinderrechtenpetitie is een initiatief van 24 organisaties, waaronder UNICEF.

"De Tweede Kamer heeft in het nieuwe politieke seizoen dé kans om kinderrechten echt weer naar voren te schuiven". Met deze woorden overhandigde UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet de kinderrechtenpetitie met 10.543 handtekeningen aan leden van de vaste Kamercommissie Buitenlandse Zaken.

De petitie pleit voor een vaste plek voor kinderen en hun rechten in het mensenrechten- en buitenlandbeleid. 

"Ik kom kinderen tegen met een enorme potentie, die een dorp of gemeenschap een heel andere richting kunnen geven. Maar zij kunnen dat niet alleen. Nederland liep altijd voorop met de hulp aan deze kinderen. Maar wij maken ons zorgen dat de kinderrechten een beetje zijn weggezakt in de politiek. U hebt nu de kans om daar iets aan te doen." aldus Paul van Vliet.

Huiswerk voor de nieuwe kamer

De petitie en de vele krabbels waren verpakt in een symbolische kinderrugzak, oftewel: 'huiswerk' voor de nieuwe Kamer! SP-Kamerlid Harry van Bommel nam deze namens de commissie in ontvangst.

Over de petitie

De petitie is een initiatief van UNICEF, War Child, Save the Children, Terre des Hommes en nog 20 andere organisaties. De afgelopen weken kon het Nederlandse publiek online haar steun uitbrengen.

Namens alle 24 organisaties: hartelijk dank voor jullie steun!

Namens alle 24 organisaties:
hartelijk dank voor jullie steun!

Paul van Vliet overhandiging

V.l.n.r: Paul van Vliet, Robbert Bodegraven (WarChild) en Harry van Bommel (SP).

Gerelateerd aan dit onderwerp