Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Aftrap Pluchen speelgoedactie voor UNICEF en Save The Children

23 oktober 2012

UNICEF, Save the Children en IKEA Foundation werken dit jaar voor het 9e achtereenvolgende jaar samen voor de Pluchen speelgoedactie. Met de opbrengst van de actie ondersteunt IKEA Foundation verschillende onderwijsprojecten in 45 landen.

Onderwijs kwaliteit verbeteren

Van 5 november tot 29 december 2012 kun je knuffels kopen bij IKEA. Met de opbrengst van de actie ondersteunt IKEA Foundation verschillende onderwijsprojecten in 45 landen. Deze projecten hebben tot doel de kwaliteit van onderwijs te verbeteren en toegang tot goed onderwijs te vergroten. Voor elke verkochte knuffel of verkocht kinderboek doneert IKEA Foundation 1 euro aan onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children in Afrika, Azië en Oost-Europa.

540-Persboekje -23

Modeshow als aftrap

Leerlingen van tien basisscholen uit heel Nederland bereiden zich voor op een spectaculaire performance op de catwalk. Op woensdagmiddag 31 oktober mogen ze schitteren in een modeshow voor het goede doel in de Amsterdamse club Panama.

Voorbereiding op school

De voorbereidingen op de modeshow zijn in volle gang. De scholen krijgen een gastles van UNICEF en Save the Children over onderwijsprojecten in Afrika, Azië en Oost-Europa. De gastlessen vormen de inspiratie voor het ontwerpen van de kleding. Na afloop gaan de leerlingen aan de slag om - samen met ontwerpers Anouk Beckers en Tobias Krasenberg - mooie outfits te ontwerpen voor de knuffels. De twee mooiste ontwerpen van iedere basisschool worden ook echt gemaakt en tijdens de landelijke finale geshowd op de catwalk.

Monique Smit presenteert

Een gerenommeerde jury, die bestaat uit directieleden van UNICEF, Save the Children, IKEA Foundation en de bekende fashion goeroe Bastiaan van Schaik, beoordeelt de ontwerpen. Monique Smit presenteert de middag en zal daarna ook een optreden geven. De basisschool met de mooiste ontwerpen wint een textiel make-over van de aula van hun school.

340-Persboekje -1

Voor elke verkochte knuffel of verkocht kinderboek doneert IKEA Foundation 1 euro aan onderwijsprojecten in Afrika, Azië en Oost-Europa.

340-3-Persboekje -8

 

340-2-Persboekje -2

Basisschoolleerlingen gaan aan de slag om mooie outfits te ontwerpen voor de knuffels.

Meer informatie

UNICEF & IKEA

Website IKEA foundation (Engelstalig)

 

 

 

Gerelateerd aan dit onderwerp