Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF Twitter-actie voor Malala

22 oktober 2012

UNICEF Nederland roept jongeren via Twitter op om samen met het Pakistaanse meisje Malala mee te strijden voor het recht op onderwijs voor elk kind ter wereld.  

Op maandag 22 oktober, de eerste dag na de herfstvakantie, reageren Willie Wartaal, Monsif, Sharon Doorson, Sipke Jan Bousema, Elco van der Geest en Sascha Visser live op schooltweets van jongeren door ze een persoonlijke videoboodschap te sturen waarin aandacht wordt gevraagd voor Malala en haar strijd voor het recht op onderwijs. 

Recht op onderwijs

Nederland wil met deze actie het recht op onderwijs onder de aandacht brengen. Terwijl er op Twitter geklaagd wordt over het einde van de vakantie in  Nederland, werd enkele weken geleden het 14-jarige meisje Malala Yousafzai neergeschoten in Pakistan omdat ze strijdt voor haar recht op onderwijs. Het  recht op onderwijs dat in Nederland geldt, is helemaal niet zo vanzelfsprekend  in andere delen van de wereld.

#GoMalala

UNICEF Nederland roept de jongeren op om op te komen voor hun leeftijdsgenoten in andere landen door mee te twitteren, de video met hun vrienden te delen en de hashtag #GoMalala trending te maken.

UNICEF & onderwijs

Goed onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving. Een kind dat goed onderwijs volgt, creëert kansen voor de toekomst en krijgt kennis die kan worden doorgegeven aan volgende generaties.

 Malala 340

De 14-jarige Pakistaanse activiste Malala Yousafzai

Gerelateerd aan dit onderwerp