Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Sprookjesachtige kindercollectie van H&M voor UNICEF

18 oktober 2012 Kleding voor jongens en meisjes met een hoog fashion gehalte aangevuld met vrolijke verkleed-items zoals tovenaarshoeden en grappige mutsen van ijsberen en flamingo's. Dat is de nieuwe All for Children collectie van H&M, en 25% van de verkoopprijs gaat UNICEF. Gisteren was de exclusieve lanceringsparty.

Renate leest voor

Renate Verbaan was woensdag het stralende middelpunt tijdens de exclusieve lanceringsparty van de All for Children-collectie in Amsterdam. Omringd door ademloos luisterende kinderen vertelde UNICEF Ambassadeur Renate Verbaan een magisch sprookje aan de hand van het speciale All for Children-prentenboek. Dit boekje maakt onderdeel uit van een bijzondere H&M-kindercollectie, waarvan 25% van de verkoopprijs naar UNICEF gaat.

Renate Verbaan leest voor

Renate: "Het was een bijzondere middag, voorlezen doe ik elke dag maar niet voor zoveel kinderen! Ik ben er trots op dat H&M UNICEF steunt, zodat kinderen overal ter wereld naar school kunnen en dus uiteindelijk zelf kunnen lezen."

Renate Verbaan


Magische kleding en verkleed-items 

Het thema van de 'All for Children' collectie is magie en bestaat uit kleding voor jongens en meisjes met een hoog fashiongehalte, aangevuld door vrolijke verkleed-items zoals tovenaarshoeden en grappige mutsen van ijsberen en flamingo's. H&M doneert 25% van de verkoopprijs van deze collectie aan het All for Children-project van UNICEF in Bangladesh. De kindercollectie is vanaf 18 oktober verkrijgbaar in 12 H&M-winkels in Nederland en online.

All for Children

25% van verkoopprijs voor UNICEF

'All for Children' is onderdeel van een unieke, langdurige samenwerking tussen H&M en UNICEF met als doel het bevorderen van onderwijs en het verbeteren van de gezondheid van kinderen in landen waar H&M actief is. Het project is in november 2009 van start gegaan in de katoen producerende gebieden van Tamil Nadu, India. H&M breidt in 2012 de samenwerking met UNICEF uit naar Bangladesh en draagt in totaal 7,99 miljoen US dollar bij. Het project richt zich op de ontwikkeling van kinderen in de sloppenwijken van Dhaka.

AFC

Gerelateerd aan dit onderwerp