Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

H&M breidt samenwerking met UNICEF uit

18 oktober 2012 H&M doet toezegging van bijna 8 miljoen US dollar voor het All for Children-project in Bangladesh. 'All for Children' is de naam van de lange-termijn projecten die H&M ondersteunt om kinderen toegang te geven tot onderwijs en gezondheidszorg in landen waar kleding voor H&M wordt vervaardigd.

Toegang tot Gezondheidszorg en Onderwijs

H&M breidt de All for Children-samenwerking met UNICEF, uit naar Bangladesh. H&M draagt in totaal 7,99 miljoen US dollar bij aan het initiatief, wat H&M's grootste donatie aan projecten op maatschappelijk gebied tot nu toe is . 'All for Children' is de naam van de lange-termijn projecten die H&M ondersteunt om kinderen toegang te geven tot onderwijs en gezondheidszorg in landen waar kleding voor H&M wordt vervaardigd. Het project in Bangladesh loopt van 2012 tot 2017.

540-All -for -Children -2012

40.000 kinderen naar school

"Bangladesh is een belangrijke inkoopmarkt voor H&M en we willen bijdragen aan blijvende verbeteringen in landen waar we actief zijn. Het All for Children-project richt zich vanuit een holistische benadering op de ontwikkeling van kinderen in de sloppenwijken van Dhaka. Wij geloven dat kinderen die hebben leren lezen en schrijven beter zijn voorbereid om weloverwogen keuzes met betrekking tot hun toekomst te maken. Het doel is om 40.000 kinderen in de leeftijd van 3 tot 14 jaar naar school te laten gaan", zegt Karl-Johan Persson, CEO van H&M.

Meest kwetsbare kinderen

"Kwalitatief goed onderwijs is een fundamenteel recht van de mens, maar voor veel kinderen in Bangladesh is dit nog geen werkelijkheid. Er zijn kinderen die geen onderwijs volgen of wel op school zitten, maar een verhoogd risico lopen om voortijdig te moeten stoppen. UNICEF'S samenwerking met H&M zal bijdragen om de kwaliteit van het kleuter- en basisonderwijs te vergroten, sociale vaardigheden aan te leren en maatschappelijke begeleiding te bieden aan kinderen die leven in de sloppenwijken en behoren tot de meest kwetsbare in de samenleving," zegt Pascal Villeneuve, vertegenwoordiger van UNICEF Bangladesh.

Na het succes van vorig jaar zal H&M op 18 oktober opnieuw een All for Children-collectie lanceren. 25% van de verkoopprijs van deze collectie gaat naar UNICEF'S werk t.b.v. All for Children in Bangladesh. 

Gerelateerd aan dit onderwerp