Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Simmons Simmons sponsor UNICEF leerstoel

15 oktober 2012

Het advocatenkantoor Simmons & Simmons wordt de komende vijf jaar sponsor van de UNICEF Leerstoel 'Children's Rights' aan de Universiteit Leiden. De Leerstoel is een belangrijk onderdeel van een nieuw internationaal expertisecentrum met betrekking tot kinderrechten, verbonden aan de Universiteit Leiden.

De Leerstoel is een belangrijk onderdeel van een nieuw internationaal expertisecentrum met betrekking tot kinderrechten, verbonden aan de Universiteit Leiden.

Rechtvaardigheid en gelijke kansen 

"In de afgelopen jaren hebben we een sterke band opgebouwd met UNICEF Nederland. We waren dan ook direct enthousiast over dit initiatief. Het sluit naadloos aan op onze corporate responsibility filosofie: het bevorderen van rechtvaardigheid en gelijke kansen." Zo zegt Jean-Pierre van Leeuwe, Corporate Responsibility partner van Simmons & Simmons.

Kinderrechten structurele aandacht

Het doel van het expertisecentrum is het waarborgen van structurele academische aandacht voor kinderrechten. Dit gebeurt onder andere via wetenschappelijk onderzoek, de ontwikkeling van een masterprogramma Children's Rights en een summerschool programma op terrein van international children's rights, en het organiseren van expertmeetings en congressen. Op 19 november 2012 zal UNICEF-leerstoelhouder Ton Liefaard zijn oratie houden. Dit is gekoppeld aan een studiemiddag aan de vooravond van de Internationale Dag voor de Rechten van Kind.

Simmons & Simmons

Sinds 2006 is Simmons & Simmons partner van UNICEF Nederland. In het kader van deze samenwerking wordt tegen een gereduceerd tarief juridisch advies verleend aan UNICEF en haar partners. De bijdrage aan de Leerstoel wordt beschikbaar gesteld vanuit de Charitable Foundation van Simmons & Simmons, die in 2009 is opgericht om CR initiatieven financieel te ondersteunen.

Leerstoel 340-unicef _22

Vlnr boven: Jan Bouke Wijbrandi, UNICEF directeur en Ton Liefaard, Hoogleraar leerstoel kinderrechten. Beneden: Annah Neve, Directeur Leids Universiteitsfonds en Johan Polet, Partner Simmons & Simmons